Startsida / Inlägg

Bönsnacks

av Maria
DSC_3686-3 DSC_3505 DSC_3513 DSC_3678 DSC_3574

DSC_3674Idag har jag haft en storfotografering för veckans inlägg och tanken med det är att jag ska kunna ta  påskledigt som resten av  svenska folket (läs – försöka ta ledigt). Eftersom jag fotograferar mat så blir jag som Pavlovs hundar och så fort jag ser min egen mat så börjar det vattna i munnen. Därför har jag varit smart och styrt upp  lite snacks till mig för att hålla humöret uppe. Vad blev det? Bönsnacks. Kanske lite konstigt om man är van med godis men det är riktigt krispigt och gott. Hoppas ni smakar!

Du behöver:

1. Knapriga Haricots verts

2 dl Haricots verts

1 ägg

3 msk pofibrer eller mandelmjöl

Gör så här:

Krydda sockerärtorna med salt och peppar.

Rulla de sedan i ett vispat ägg och sen i pofiber.

Värm upp en stekpanna med kokosolja och ha i sockerärtorna.

Stek tills de fått en krispig yta.

Snacks time!

 

Du behöver: 

2.Rostade edamamebönor 

1,5 dl edamamebönor

havssalt & peppar

Saften från ½ citron

1/3 finhackad chili

3 msk honung

1 kokosolja (el vanlig matolja)

 

Gör så här:

Värm ugnen på 220°.

Blanda ihop allt till marinaden och häll över bönorna. Låt det få stå ett tag.

Sprid ut bönorna på en bakplåt med bakpapper.

In i ugnen i ca 20 minuter eller mer om du vill ha de ännu mer krispiga.

  • Tjänstgörande redaktörer: Alex Rodriguez, Jennifer Snårbacka och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB