Startsida / Inlägg

Nyttig efterrätt

av Maria
DSC_3103 DSC_3110

Untitled DSC_3112Häromdagen när vi filmade hade jag förberett denna nyttiga efterrätt som vi kunde mumsa i oss mellan tagningarna. Hur dessa mjuka kakor smakar? Jag citerar Matilda – ”Jag måste ha receptet, de kommer vara det perfekta snackset  nu när jag ska skriva min hemtenta”. Enkelt? Ja. Snabbt? Ja. Goda? Prova och se… ta hand om er!

Du behöver för 5 stycken:

1 ägg

2 msk mandelsmör

1,5 msk dadelsirap

2 dl glutenfri havregryn

1/2 tsk bakpulver

Torkade tranbär och russin

 

Gör så här:

Börja med att värma ugnen på 220°.

Vispa sedan ägget och tillsätt resten av ingredienserna. Blanda väl.

Forma till fem stycken kakor och lägg över en plåt med bakplåts papper.

In i ugnen i ca 15 minuter.

Servera med kaffe och njut!

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson, Elvira S Barsotti och Filip Elofsson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB