Startsida / Inlägg

Grilla trendigt

av Maria
kocken i klackar

kocken i klackar Vill du vara trendig vid grillen? Då ska du, som jag, grilla frukt och ha i salladen. Förutom att det är jättegott så ger det maten en fantastsik färg. När du hettar på grillen nästa gång, glöm då inte att ge plats till frukten. Min favorit är nektariner. Ta hand om er!

Du behöver: 

3 nektariner

1 msk matolja

Ruccola

2 st endivsalladshuvud

1 rödlök

0,5 dl agavesirap

3 msk balsamvinäger

Valnötter

Chevréost

 

Gör så här: 

Pensla nektarinerna med matolja och lägg de på grillen i ca 3-4 min per sida.

Skala rödlöken och skär den i klyftor.

Ha i en liten kastrull och låt det sjuda tillsammans med sirapen och balsamvinäger.

Blanda ihop ruccolan, endivsalladen, nektarinerna i skål. Tillsätt rödlökssåsen och fortätt att blanda.

Toppa med chevreost och valnötter.

Glad sommarsallad!

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB