Startsida / Inlägg

Veggie bolognese

av Maria
kocken i klackar

vego köttfärsås med spagetti Perfekt till lunchen, till middagen, till matlådan, till barnen och till de som är mest kritiska mot allt som är vegetariskt. Det här receptet har många fina smaker som gifter sig med varandra och är väldigt enkelt att tillaga. Hoppas det smakar!

Du behöver för 4: 

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

1/3 chili

2 morötter (riven)

300 g sojafärs

1 msk tomatpuré

Krossade tomater

2 dl havregrädde eller vanlig matlagningsgrädde

Bönpasta

Krydda: färsk persilja, salt och peppar.

 

Gör så här: 

Börja med att finhacka löken och stek den i matolja, allternativ kokosolja.

När löken fått färg, tillsätta vitlöken (riv gärna i för att behålla smaken), chilin och därefter rivna morötterna.

Ha i sojafärsen och låt det få steka ett tag.

Börja koka bönpastan så de bli klara samtidigt som färsen.

Nu är det dags att ha i krossade tomaterna, purén och sist havregrädden.

Blanda och krydda med salt och peppar efter smak.

Fin hacka persiljan och ha i det sist.

Glöm inte att njuta av smakerna!

 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Hans Österman och Wayne Seretis
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB