Raw cake recipe
avDet här är veckans snacks; rawtårta med smak av lime. Jag tar en bit efter möten, en bit under föreläsningar, definitivt en bit till morgonkaffet och tja …när jag inprincip känner för det. Trots att halva veckan har gått så har jag en stor del av tårtan kvar, hurra! Smaken är fräsch, syrlig och speciell. Värt att prova!
Du behöver för 6 personer:
(Tillagningstid: förberedelser 20-30 min, frysen 4 timmar)
Botten
1 dl cashewnötter
4 stycken medjool dadlar (alternativ, 6 stycken små)
4 msk vatten
Fyllning
1 dl cashewnötter (blötlagda i vatten, ca 15 minuter)
2 dl kokosmjölk (Kokosmjölk ”extra creamy)
1/2 tsk vaniljpulver
4 stycken medjool dadlar
Saften från 1 lime
Blåbär fyllning
1 dl blåbär
Saten från 1/2 lime
Gör så här:
Lägg bakpapper i en 12*12 cm bakform.
Mixa nötterna till botten i en matberedare. Tillsätt därefter dadlarna samt vattnet.
Tryck ut smeten till botten i formen, använd gärna fingrarna.
Därefter, mixa allt till fyllningen tills det blir en slät smet. Häll över botten.
Tillsist mixa allt till blåbärsfyllningen och häll över på toppen av kakan.
In i frysen i ca 4 timmar. Servera och njut!
Har du några frågor? Kommentera i inlägget så svarar jag så fort jag kan!