Startsida / Inlägg

The perfect lunchbox

av Maria
kocken i klackar kocken i klackar kocken i klackar

kocken i klackar Färgerna på bilden avslöjar smaken på menyn, nämligen helt fanatiskt god. Paprika fylld med sojafärs blandat med hirs är något jag bara slängde ihop och tadaaa – vad bra det blev. Perfekt som en lyxig middagsmeny eller varför inte ha i matlådan? Har en känsla över att jag kommer vinna priset för bästa matlåda imorn. Ta hand om er!

 

Du behöver för 2 personer: 

(tillagningstid ca 30 min)

4 paprikor

2 dl hirs

4 st schalottenlök

1/3 chili

2 msk paprika puré

6 st championer

150 g sojafärs

Färsk persilja

Kryddor: gurkmeja, spiskummin och salt.

 

Gör så här: 

Börja med att koka hirsen.

Värm sedan ugnen på 220° och skär toppen av paprikorna.

Lägg de fyra paprikorna i en ungsform, häll över lite matolja och salt. Ha de i ugnen undertiden du förbereder fyllningen.

Hetta upp en stekpanna med kokosolja (alternativt matolja).

Fin hacka löken och låt det få steka tills det fått färg.

Ha i chili och därefter hackade championerna och tomatpurén.

Tillsätt sedan sojafärsen och krydda.

Ha i lite vatten (ca 1,5 dl) om du vill och låt det få puttra på.

Fin hacka persiljan och blanda i färsen. Smaka av.

Blanda nu ihop hirsen med sojafärsen och därefter, fyll paprikorna.

Strö över lite riven ost om du vill och in i ugnen i ca 10 min till.

Servera och njut!

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Hans Österman och Wayne Seretis
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB