The perfect lunchbox
avFärgerna på bilden avslöjar smaken på menyn, nämligen helt fanatiskt god. Paprika fylld med sojafärs blandat med hirs är något jag bara slängde ihop och tadaaa – vad bra det blev. Perfekt som en lyxig middagsmeny eller varför inte ha i matlådan? Har en känsla över att jag kommer vinna priset för bästa matlåda imorn. Ta hand om er!
Du behöver för 2 personer:
(tillagningstid ca 30 min)
4 paprikor
2 dl hirs
4 st schalottenlök
1/3 chili
2 msk paprika puré
6 st championer
150 g sojafärs
Färsk persilja
Kryddor: gurkmeja, spiskummin och salt.
Gör så här:
Börja med att koka hirsen.
Värm sedan ugnen på 220° och skär toppen av paprikorna.
Lägg de fyra paprikorna i en ungsform, häll över lite matolja och salt. Ha de i ugnen undertiden du förbereder fyllningen.
Hetta upp en stekpanna med kokosolja (alternativt matolja).
Fin hacka löken och låt det få steka tills det fått färg.
Ha i chili och därefter hackade championerna och tomatpurén.
Tillsätt sedan sojafärsen och krydda.
Ha i lite vatten (ca 1,5 dl) om du vill och låt det få puttra på.
Fin hacka persiljan och blanda i färsen. Smaka av.
Blanda nu ihop hirsen med sojafärsen och därefter, fyll paprikorna.
Strö över lite riven ost om du vill och in i ugnen i ca 10 min till.
Servera och njut!