Startsida / Inlägg

Vegetarisk korvgryta

av Maria
Kockeniklackar-23 Kockeniklackar-22 Kockeniklackar-25

Kockeniklackar-24Jag har varit vegetarian i snart ett och ett halvt år och gissa vad? Min mage, jag och miljön mår som en prinsessa. Många gånger får jag frågan om jag ångrar mitt beslut och svaret är enkelt, nämligen nej då jag trivs jättebra på den gröna sidan. Jag förstår att alla inte kommer att bli vegetarianer och det är okej men jag hade önskat att fler valde vegetariska måltider lite då och då (titta gärna på Cowspiracy). Om ni får lust att laga en vegetarisk måltid så bjuder jag på ett fantastiskt gott allternativ  här. Hoppas det smakar!

 

Du behöver för 2 personer: 

(tillagningsstid ca 30 min) 

1/2 purjolök

1/2 chili

Championer

6 stycken sojakorv

2 dl havregrädde

Kryddor: salt, peppar, oregano och lite soja
Gör så här: 

1. Börja med att hetta upp en stekpanna med olivolja.

2. Hacka purjolöken samt chilin och ha i stekpannan och låt det från bryna i några minuter.

3. Skär sojakorven och championerna  i mindre bitar och tillsätt det i stekpannan.

4. Krydda efter smak och låt det få steka på ett tag till.

5. Tillsätt havregrädde och blanda. Smaka av!

6. Juste ja, glöm inte att börja med att koka bönpastan så allt blir klart samtidigt.

7. Servera och njut!

 

 

 

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Marlon Appelgren och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB