Startsida / Inlägg

”You got a dream, you gotta protect it”

av Maria

Kocken i klackar Ett viktigt meddelande till alla kvinnor där ute! Be aldrig om ursäkt för att du är driven och för att du vågar bygga upp dina drömmar.

På en vecka har jag skrivit två hemtentor, haft två catering uppdrag, bloggat, filmat till min YouTube, gått på möten och stått inför publik för att berätta varför jag ska få priset som Årets unga nyföretagare. Jag presterade mitt yttersta och det visade sig i resultaten. Efteråt fick jag kärlek av många (tack till er) men det var även några som kommenterade med målet att sänka. Hur orkar du egentligen? Är du säker på att du mår bra? Ingen mår bra av att jobba så hårt lixom… 

Det är orättvist. För om jag vore en man så hade jag aldrig fått en sån kommentar, utan jag hade fått en klapp på axeln och fått höra att jag ska fortsätta så här i livet. Bara för att jag har den kropp jag har, som jag är stolt över, så ska jag be om ursäkt för att jag vet vad jag vill ha här i livet och faktiskt vågar ta för mig. Men en sak som är klart och det är att jag, Maria Pogosjan, vägrar be om ursäkt för mina drömmar. Dels för att jag inte passar i ursäktens värld och dels för att jag skulle aldrig be om ursäkt för något som jag älskar att göra så mycket och som får mig att känna lycklig inifrån.

Jag är jag och det här är mitt liv. Jag har byggt upp allt det här med mitt hjärta och mina händer. Det har varit tufft, absolut, men jag har lärt mig mycket på den här resan som ingen bok i världen skulle kunnat förklara det bättre för mig. Och är det något jag värderar högt här i livet så är det just kunskap. Det här gäller även Dig. Du ska aldrig låta någon få dig att tro att du inte orkar göra det du vill bara för att de själva är rädda för att ta första steget. Det här filmcitatet får sätta punkt på inlägget: Don’t ever let somebody tell you that you can’t do something. Not even me. All right? You got a dream, you gotta protect it. People can’t do somethin’ themselves, they wanna tell you you can’t do it. If you want somethin’, go get it. Period”. Ta hand om er! 

 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB