Startsida / Inlägg

Vegetariska Hamburgare

av Maria
Kockeniklackar Kockeniklackar Kockeniklackar-40 Kockeniklackar Kockeniklackar

KockeniklackarMiniburgare är lika söta som goda. Jag satte Bob Marley på högsta volymen och började experimentera i köket. Resultatet blev så gott att man inte kunde sluta prata om hur gott det var, så gott var det. Att ha grönkål i vegetariska burgarna var genialiskt, känner mig som en matlagningsgeni. Jag vet att receptet är långt och mäktigt, men om du får tid över så bör du prova på det här receptet. Hoppas ni smakar!

 

 

Du behöver för 6 st små: 

Vegetariska burgare 

2 rödbetor

2 morötter

2 vitlöksklyftor

1/3 chili

3 grönkålsblad

0,5 dl kokt hirs

1 ägg

Kryddor: Salt, peppar och timjan

 

Bröd 

2 dl glutenritt havregryn

1 dl pofiber 

1/2 tsk bakpulver

Salt

2 ägg

1,5 dl kvarg

Svart sesamfrön

Servera med tomat, rödlök, huvudsallad och guacamole. 

 

Gör så här: 

Sätt ugnen på 200° C. Blanda ihop alla torra ingredienser till brödet i en bunke.

Tillsätt ägget och kvargen, blanda gärna ihop smeten med händerna.

Forma degen i fyra små former, pensla med ett ägg och strö över med svart sesamfrön.

Lägg i brödet i ugnen i ca 20 minuter.

Undertiden, börja med att förbereda vegetariska hamburgarna.

Koka hirsen.

Hacka morötterna och rödkålen i mindre bitar och mixa till mindre bitar med en mixer.

 

Finhacka chilin och grönkålen, pressa i vitlöken.

Blanda ihop allt i en skål, tillsätt ägget och krydda.

Forma till små burgare (anpassat efter brödets storlek), stek i olivolja i en stekpanna.

Servera och njut!

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB