Vegetariska Hamburgare
avMiniburgare är lika söta som goda. Jag satte Bob Marley på högsta volymen och började experimentera i köket. Resultatet blev så gott att man inte kunde sluta prata om hur gott det var, så gott var det. Att ha grönkål i vegetariska burgarna var genialiskt, känner mig som en matlagningsgeni. Jag vet att receptet är långt och mäktigt, men om du får tid över så bör du prova på det här receptet. Hoppas ni smakar!
Du behöver för 6 st små:
Vegetariska burgare
2 rödbetor
2 morötter
2 vitlöksklyftor
1/3 chili
3 grönkålsblad
0,5 dl kokt hirs
1 ägg
Kryddor: Salt, peppar och timjan
Bröd
2 dl glutenritt havregryn
1 dl pofiber
1/2 tsk bakpulver
Salt
2 ägg
1,5 dl kvarg
Svart sesamfrön
Servera med tomat, rödlök, huvudsallad och guacamole.
Gör så här:
Sätt ugnen på 200° C. Blanda ihop alla torra ingredienser till brödet i en bunke.
Tillsätt ägget och kvargen, blanda gärna ihop smeten med händerna.
Forma degen i fyra små former, pensla med ett ägg och strö över med svart sesamfrön.
Lägg i brödet i ugnen i ca 20 minuter.
Undertiden, börja med att förbereda vegetariska hamburgarna.
Koka hirsen.
Hacka morötterna och rödkålen i mindre bitar och mixa till mindre bitar med en mixer.
Finhacka chilin och grönkålen, pressa i vitlöken.
Blanda ihop allt i en skål, tillsätt ägget och krydda.
Forma till små burgare (anpassat efter brödets storlek), stek i olivolja i en stekpanna.
Servera och njut!