Startsida / Inlägg

Tack till kreativa människor

av Maria
IMG_0357

IMG_0358Något jag har tur med här i livet är att ha kreativa människor runt omkring mig. En utav dessa är min kusin Isabell som hjälper mig med att hitta min klädstil. Jag må vara bra i köket men när det kommer till garderoben kan jag endast klackar och resten är kaos. Häromdagen rensade jag bort halva min garderob som följt med mig sen flicktiderna men det senaste året har jag förändrats och även så min stil. Därför uppskattar jag att ha någon i min närhet som förstår min stil och kan hjälpa mig att definiera den tydligare. Sen att hon bjöd mig på en helt underbar soppa med morot och ingefära serverat med bananbröd blev som pricken över i:et. Ni får receptet här nedan. Ta hand om er!

För ca 2-4 pers

1 gul lök, skalad och grovt hackad

5 morötter, skalade och skurna i mindre bitar

1 chili (om man vill)

1-2 klyftor vitlök

1 msk olivolja

Tillsätt 5-7 dl vatten

2 grönsaksbuljongtärning

2 msk färsk ingefära (riven)

3 dl kokosmjölk

 

Gör så här: 

Börja med att steka alla grönsaker i olja, tills det börjar mjukna.

Tillsätt 5 dl vatten och låt det få koka i ca 15min

Mixa med en stavmixer.

Ha i 3 dl kokosmjölk och låt det få koka i några minuter

Smaka av med sambalolek  beroende på  hur stark man vill ha.

Tillsätt salt och  svartpeppar,

Tillsist, ha övre lite färsk koriander eller persilja.

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB