Startsida / Inlägg

Vegetarisk Pad Thai Recept

av Maria
Kockeniklackar-10 Kockeniklackar Kockeniklackar

KockeniklackarVisdomstanden har lugnat ner sig och jag börjar komma till liv igen, hurra! Förra veckan lagade jag Vegetarisk Pad Thai och det smakade riktigt bra. Lite rinnigt men fortfarande ett bra allternativ för den vanliga pad thaien. Hoppas ni smakar!

Du behöver för 2 personer:

2 morötter

1 zucchini

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1/3 chili

1 uppvispat ägg

Salt & peppar

0,5 dl hackade jordnötter

Persilja

 

Såsen

3 msk mushroom soja

2 msk agavesirap

2 msk vitvinäger

1 tsk chilisås

 

Gör så här: 

  1. Börja med att riva morötterna och zucchinin med en speciell spagettiform skalare.
  2. Hacka chilin, gullöken och jordnötterna och pressa vitlöken. Vispa upp ägget. Blanda ihop allt till såsen.
  3. Häll i kokosolja i en stekpanna, börja med att steka zucchinin i ca 3 minuter (får inte bli för mjukt). Lägg över i en tallrik.
  4. Stek nu resterande grönsaker i ca 3-4 minuter. Tillsätt såsen och rör om.
  5. Ha i zucchinin igen och tillsätt vispade ägget vid sidan av. Blanda ihop och låt det få steka på en kort stund.
  6. Tillsätt jordnötterna och tillsist, ha över hackad persilja.
  7. Hoppas det smakar!
  • Tjänstgörande redaktörer: Kristina Jeppsson, Elliot Morseth Edvinsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB