Startsida / Inlägg

Alla hjärtans dag efterrätt

av Maria
Kockeniklackar-24 Kockeniklackar-25 Kockeniklackar-26

Kockeniklackar-27På söndag är det alla hjärtans dag och därför vill jag passa på att göra vaniljhjärtan. Jag älskar vaniljhjärtan, det är faktiskt mitt favorit bakverk efter macarons. Dessa är fria från gluten och raffinerat socker och smakar väldigt bra för att vara ett nyttigare allternativ. Underbart allternativ för alla hjärtans dag efterrätt. Självklart är de enkla att förbereda också! Så kavla upp armarna och börja baka till din partner, vän eller någon familjemedlem. Hoppas ni smakar!

Du behöver för 3 stycken: 

1 äggvita

1 dl smält kokosolja

3 dl mandelmjöl

1 msk fiberhusk

3 msk stevia strö (ha i mer efter smak)

 

Vaniljkräm

1 ägg

1 dl havregrädde

1 msk stevia

½ msk glutenfritt mjölmix

1/2 tsk vaniljpulver

 

Gör så här: 

Sätt ugnen på 180°.

Blanda alla ingredienser till degen i en bunke och knåda med händerna. Låt degen få stå i fem minuter.

Koka allt till vaniljsåsen, förutom vaniljpulvret.

När det har tjocknat kan du ta kastrullen från plattan. Blanda i vaniljpulvret och låt det få stå ett tag.

Smörj tre stycken vaniljhjärtan formar med kokosolja/smör.

Tryck ut degen i formarna och fyll med vaniljsåsen.

Lägg ett tungt lager deg över och jämna ut med händerna.

In i ugnen i ca 15 minuter.

Låt det få svalna, strö över florsocker.

Ha en underbar alla hjärtans dag!

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB