Startsida / Inlägg

Tre enkla steg till lycka

av Maria

KockeniklackarDen populära attraktionslagen menar att allt du tänker på kommer till dig, du är alltså resultatet av dina tankar. Detta innebär att du kan styra dina tankar och få allt du vill ha men då behöver du vara positiv. Ni som följt mig ett tag vet att jag är en sucker för meditation och gör det dagligen. Tack vare meditationen har jag lärt känna mig själv och mina tankar. Det är magiskt hur jag tydligt kan se och höra mina tankar, speciellt i utmanade situationer.

Idag kom jag i konflikt med SL och höll nästan på att gå upp i taket. Hade detta hänt mig för något år sedan hade jag varit arg i år och dagar men nuförtiden kan jag flyga över situationen och förstå vad som egentligen händer. Jag upptäckte snabbt att en arg attityd gentemot kvinnan inte skulle göra situationen till det bättre. Jag förstod att det var onödigt att vara arg på henne eller SL då det ända jag skulle få utav det är negativa tankar. Snabbt ändrade jag mitt humör och sa artigt ”förlåt för att jag höjde rösten sådär, du kan ju självklart inte göra mer än ditt bästa. Tack för din hjälp!”. Hon blev underlättad och jag gick därifrån utan en droppe ilska. Okej jag var arg i någon minut för att det inte löste sig men samtidigt, var vore livet utan alla utmaningar? Så fort jag släppte ilskan och förstod att det egentligen inte var något problem och vad händer då? Jo, problemet löstes av sig självt.

Jag fascineras av mitt sätt att tänka på senaste tid, alltså hur snabbt jag går från att vara arg till att kontrollera tankarna till något positivt som i sin tur gör att det löser sig. Varför jag skriver om det här och inte om mitt senaste recept är för att jag vet hur det är att tro att världen är emot en. Men världen är inte emot dig, men däremot är dina negativa tankar ett stort hinder för dina framsteg. Vilken tur att vi har en lag som kan hjälpa oss! Här mina tre enkla steg till lycka och som jag vet kommer hjälpa er:

 1. Meditera: jag har sagt det innan och jag säger det igen. Börja meditera! Oavsett vem du är, vad du jobbar med, hur gammal du är – MEDITERA! Läs på studier som visar vilken effekt tio minuters meditation har på våra hjärnor. Det är magiskt!
 2. Lyssna på musik: Studier visar på att musik påverkar våra känslor. Om du är ledsen, upprörd eller arg lyssna på en gladare låt. Vill du ta det ett steg till – dansa! Låter galet men satans vad det hjälper. Här har du mina tre uppmuntrande låtar: Coldplay, Cher,  Marvin Gaye.
 3. Säg tack: tyvärr är vi för dåliga med att tacka eller ens fundera över saker som vi är tacksamma över. Varje kväll bör du säga tre saker som du är tacksam över. Det fyller det där onödiga tomrummet över saker vi inte har eller borde ha. Säg mer tack!

Ta hand om er!

 

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB