Startsida / Inlägg

Värdet att vara professionell

av Maria
Kocken i klackar Kockeniklackar

KockeniklackarVilken underbar leverans jag fick från Nyföretagacentrum-gänget! Jag älskar blommor och det är ett helt rätt sätt att få mig på gott humör. Blommor är den nya chokladen. Jag är även väldigt smickrad över att så många hört av sig till mig efter föreläsningen. Min största passion i livet är att inspirera och det känns som att jag precis fått ett kvitto i handen om att jag lyckats med det. Tack!

Blombudet fick mig att fundera lite kring värdet att vara professionell inom allt man gör här i livet. Att sköta sin buissens på ett lämpligt sätt är otroligt viktigt men inte alltid lätt.   Med tiden har jag fått lära mig hur viktigt det är att:

1. Komma i tid: Som ett catering företag blir jag alltid offer för trafikköerna på morgnarna. Idag har jag lärt mig att jag hellre blir en halvtimme för tidig än tio minuter sen. Respektera dina kunder/klienters tid. Time is the new money. 

2. Småprata: Det är viktigt att ta sig tiden till att prata med sin kunder. Fråga hur de mår, vad deras hund heter etc. Det är trevligt och att älskar trevligheter.

 3. Ersätta det man gjort fel: Alla gör fel och även gud som skapade en värd med krig. Ersätt dina misstag med att rabattera priset eller erbjuda något för misstaget. Kunden har alltid haft rätt och kommer alltid att ha det, inget att tumma om.

Ta hand om er!

 • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén & Joakim Ottosson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB