Zucchinipasta med auberginesås
avJag har en ”flow-i-köket”-period. Vilket innebär att alla smaker faller enkelt för mig och jag vet precis vad jag ska mixa ihop för att få mina och era smaklökar att hurra av glädje. Idag serverar Kocken i klackar en ljuvlig aubergine & champion sås med zucchinipasta. Glutenfritt, mjölkfritt och vegetariskt. Busenkelt att tillaga också. Hoppas ni smakar!
Du behöver för 2 personer:
(Förberedelser: 30 min)
2 zucchinis
3 dl vatten
1/2 aubergine
10 stycken championer
1 gul lök
1/3 chili
2,5 dl havregrädde
Kryddor: 1 grönsaksbuljongtärning. 1 msk kinesisksoja, torkad röd basilika, bergssalt och lite stevia strö (om du vill kan du experimentera själv eller ta några av dessa)
Gör så här:
Hacka löken, chilin, championerna och auberginen.
Hetta upp en stekpanna med matolja/kokosolja.
Börja med att steka löken och chilin, tills det får färg. Tillsätt buljongtärningen.
Tillsätt sedan auberginen samt championerna, låt det få steka på medellåg värme.
Undertiden, koka upp 3 dl vatten i en vattenkokare.
Riv zucchinin med antingen potatisskalare eller en specialskalare för att få fram pasta formen.
Ha i zucchininpastan i en sil.
Häll det varma vatten över zucchinin så den mjuknar och salta.
Tillsätt nu havregrädde, krydda med salt och peppar.