Startsida / Inlägg

Raw citroncheesecake

av Maria

KockeniklackarPå begäran lägger jag nu upp receptet på den här magiska tårtan, raw citroncheesecake. Den serverades på ett event förra veckan och fler av er ville ha receptet. Här bjuder jag på den nu! Hoppas ni smakar!

Du behöver (18 cm form och en 12 cm form):  

Botten: 

1 dl cashewnötter

10 stycken dadlar

1 krm vaniljpulver

1/2 msk citronskal
Mixa med en matberedare eller stavmixer och häll i formerna (ha först bakpapper i). Platta ut med en sked så det bli jämt. Ställ in i frysen! 

 

Fyllning: 

3 dl blötlagda cashewnötter

1 – 1,5 dl saft från citron

3 msk kokosolja

3 msk honung (eventuellt mer om du vill det)

Mixa och häll över botten. In i frysen tills det stelnar

 

Lemon curd:

4 ägg

1 dl citronsaft

1 msk riven citronskal

2 msk smör/kokosolja

0,5 dl stevia strö

Koka ihop äggen med stevia på lågvärme. Rör om hela tiden för att undvika att det blir äggröra. Ha i citronskal och smöret, rör om. Tillsist, ha i citronsaften och rör om tills det blir tjockt. Låt det få svalna och ha över på tårtan. In i fyrsen i ca 1 h. Servera och njut!  

  • Tjänstgörande redaktörer: Hans Österman och Wayne Seretis
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB