Raw citroncheesecake
avPå begäran lägger jag nu upp receptet på den här magiska tårtan, raw citroncheesecake. Den serverades på ett event förra veckan och fler av er ville ha receptet. Här bjuder jag på den nu! Hoppas ni smakar!
Du behöver (18 cm form och en 12 cm form):
Botten:
1 dl cashewnötter
10 stycken dadlar
1 krm vaniljpulver
1/2 msk citronskal
Mixa med en matberedare eller stavmixer och häll i formerna (ha först bakpapper i). Platta ut med en sked så det bli jämt. Ställ in i frysen!
Fyllning:
3 dl blötlagda cashewnötter
1 – 1,5 dl saft från citron
3 msk kokosolja
3 msk honung (eventuellt mer om du vill det)
Mixa och häll över botten. In i frysen tills det stelnar
Lemon curd:
4 ägg
1 dl citronsaft
1 msk riven citronskal
2 msk smör/kokosolja
0,5 dl stevia strö
Koka ihop äggen med stevia på lågvärme. Rör om hela tiden för att undvika att det blir äggröra. Ha i citronskal och smöret, rör om. Tillsist, ha i citronsaften och rör om tills det blir tjockt. Låt det få svalna och ha över på tårtan. In i fyrsen i ca 1 h. Servera och njut!