Smart sätt att använda matrester
avHar ni blivit lurade än? Hittills har jag sluppit det, vilket uppskattas. Tillbaka till maten! Jag är riktigt bra på att göra något nytt av matrester och denna gång blev det marinerad laxen i en sallad som serveras med hummus, stekt spenat och kokt ägg. Hoppas ni smakar!
Marinerad lax
100 g stekt lax
1 msk kinesisk soja
1 msk hot sweet sauce
1/2 msk honung
Blanda ihop sojan, sweet saucen, honungen i en liten skål. Häll i en påse. Hacka laxen i mintre bitar och tillsätt i påsen. Skaka om och låt det få stå ett tag.
Hummus
1 burk kikärtor
2 msk tahini
1 vitlöksklyfta
2 msk citrinjuice
3 msk olivolja
lite spiskummin
Salt och peppar
Mixa allt i en mattredare och servera!
Stekt spenat
1 påse färsk bladspenat
1 gul lök
3 msk olivolja
Salt och peppar
Hacka löken och stek i en kastrull. Tillsätt bladspenaten och låt det få steka på ett tag tills det mjuknat. Krydda med salt och peppar utefter smak.