Startsida / Inlägg

Smart sätt att använda matrester

av Maria
Kockeniklackar-29

Kockeniklackar-30Har ni blivit lurade än? Hittills har jag sluppit det, vilket uppskattas. Tillbaka till maten! Jag är riktigt bra på att göra något nytt av matrester och denna gång blev det marinerad laxen i en sallad som serveras med hummus, stekt spenat och kokt ägg. Hoppas ni smakar!

 

Marinerad lax 

100 g stekt lax

1 msk kinesisk soja

1 msk hot sweet sauce

1/2 msk honung

Blanda ihop sojan, sweet saucen, honungen i en liten skål. Häll i en påse. Hacka laxen i mintre bitar och tillsätt i påsen. Skaka om och låt det få stå ett tag. 

 

Hummus 

1 burk kikärtor

2 msk tahini

1 vitlöksklyfta

2 msk citrinjuice

3 msk olivolja

lite spiskummin

Salt och peppar

Mixa allt i en mattredare och servera! 

 

Stekt spenat 

1 påse färsk bladspenat

1 gul lök

3 msk olivolja

Salt och peppar

Hacka löken och stek i en kastrull. Tillsätt bladspenaten och låt det få steka på ett tag tills det mjuknat. Krydda med salt och peppar utefter smak. 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB