Startsida / Inlägg

Recept Nyttig Husmanskost

av Maria
Kockeniklackar Kockeniklackar-47

Kockeniklackar-48Visste ni att jag älskar husmanskost? Yes, ni läste det rätt. Eftersom jag är vegetarian så blir vegetariska köttbullar en favorit och till det – hör och häpna- stuvade (vegan) linsmakaroner. Perfekt middag mitt i veckan och ett bra sätt att få i sig linser utöver en linsoppa. Här kommer receptet!

Du behöver för 2 personer: 

50 g linspasta

2 dl havregrädde

1/2 msk glutenfri mjölmix

Krydda: Muskotnöt och salt

Gör så här:  

Koka pastan utefter anvisningarna.

Häll av pastan genom durkslag och lägg tillbaka i kastrullen.

Sänk värmen, häll i havregrädden och mjölmixen. Blanda väl.

Tillsätt muskotnöt och salt. När såsen blir fast på pastan är den färdig.

Servera med vegetariska köttbullar, gurka och stevia ketchup.

Njut!

  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Fred Balke och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB