Startsida / Inlägg

Glutenfritt Bröd Recept

av Maria
Kockeniklackar

KockeniklackarDet här med glutenfritt bröd kan bli lite utmanade, men får man till det så blir det riktigt gott. Jag hittade inspiration från det HÄR receptet men ändrade lite på måtten. Hoppas ni smakar på det här glutenfria bröd receptet. Ta hand om er!

Du behöver för ca 15 stycken: 

4 dl havremjölk

50 g jäst

0,5 dl olja

1/2 msk anisfrön

1/2 msk fänkålsfrön

1/2 msk salt

3 dl glutenritt havremjöl

450 glutenfri  mjölmix

 

Gör så här: 

Börja med att smula jästen i en bunke.

Värm havremjölken lite och häll över jästen. Rör om till jästen har lösts upp. 

Blanda i salt, anisfrön och fänkål och havremjöl.

Tillsätt först hälften att mjölmixen och knåda med händerna (roligast!).

Därefter, tillsätt resten och knåda på. Ha tålamod med att arbeta med degen. Håll på tills degen släpper kanterna.

Låt det få jäsa i ca 30-45 minuter. Passa på att värma ugnen på 250°C.

Knåda degen och forma till runda bullar, lägg över på en plåt med bakpapper.

Pensla över lite olja och ha på vallmofrön.

In i ugnen i ca 10-15 minuter.

  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB