Startsida / Inlägg

Nyttig Sommartårta (Glutenfri)

av Maria
Kockeniklackar-67

Kockeniklackar-68Allt jag bakade under veckan hade en tendens att spricka. Först frallorna och sedan tårtan när jag skulle lyfta den från tallriken till fatet på gräsmattan. Bli inte skrämda, för smaken är helt underbar. Som en utav er sa på Instagram, det blir mycket godare när det är lite sprucket. Hoppas ni smaskar på den här alldeles gudomliga sommartårta som är nyttigare. Ta hand om er!

Du behöver: 

4 msk smält kokosolja

4 dl mandelmjölk

1,5 dl kokossocker (eventuellt mer)

4 dl havremjöl

1⁄2 tsk bakpulver

Servering: Jordgubbar och kokosgrädde

 

Gör så här:

1. Värm ugnen på 190 grader.

2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör om.

3. Smält kokosolja i en kastrull.

4. Blanda ihop  kokosoljan med de torra ingredienserna och vispa. Tillsätt sedan mandelmjölken.

5. Smörj en rund form med kokosolja och häll i smeten.

7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.

8. Låt de få svalna en stund och servera med kokosgrädde och färska jordgubbar.

  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen och Alex Rodriguez
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB