Startsida / Inlägg

Importerade från Norrtälje

av Maria
Kockeniklackar Kockeniklackar

KockeniklackarTvå saker som ni behöver veta om mig. Nummer 1 är att jag är ett stort fan av mina föräldrars kolonilott på landet och nummer 2 är att jag älskar linspasta. Det här rätten är en typiskt Maria lagar mat efter jobbet och lyckas jättebra rätt, alltså har jag slängt ihop något av det jag har hemma och smaken blev succé. Zucchinin, löken, dillen och salladen är importerade från Norrtälje och odlade av min käraste far. Jag har det bra som kock just nu. Hoppas ni smakar!

Du behöver för 2: 

100 g linspasta (eller annan pasta)

1/2 zucchini

2st salladslök

2 dl havregrädde

Hackad dill

2 msk saft från citron

Kryddor: Salt, peppar och lite muskotnöt.

 

Gör så här: 

Börja med att koka pastan utefter anvisningarna på paketet.

Hacka löken och skär zucchinin i mindre bitar.

Värm upp en stakpanna och ha i lite smör. Stek löken en stund och tillsätt sedan zucchinin.Krydda efter smak.

Ha i havregrädden, blanda väl och smaka av.

Tillsätt pastan när den är färdig.

Tillsist, hacka dill och strö över.  Tillsätt även 2 msk saft från citron.

Njut!

  • Tjänstgörande redaktörer: Kristina Jeppsson, Elliot Morseth Edvinsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB