Startsida / Inlägg

Omelettmuffins Recept

av Maria
Kockeniklackar-72 Kockeniklackar-73

Kockeniklackar-74På sommaren passar många på att picknicka och då är det här receptet på omelettmuffens perfekt för er! Det är gott, nyttigt och lite annorlunda från den traditionella omeletten eftersom den är lätt att ta med. Hoppas ni smakar!

Du behöver: 

8 st ekologiska ägg

1,5 dl havregrädde

1/2 chili

30g fetaost

Salt och peppar (efter smak)

 

Topping: 

200g bladspenat

3st salladslök

Olivolja

Fetaost

Färsk oregano

 

Tillbehör: 

Muffinsformar

kokosolja till smörjning

 

Gör så här: 

Värm ugnen på 220 grader.

Smörj formarna och ställ de på en plåt.

Vispa äggen väl och tillsätt havregrädden. Salta och peppra.

Häll smeten i formarna och smula i fetaosten.

Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills det fått färg.

Undertiden, stek salladslöken lätt och salta lite. Tillsätt bladspenaten.

Ta ut omelettmuffins och häll över stekta löken och bladspenaten.

Peppra och strö över lite fetost och färsk oregano.

Njut!

  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Fred Balke och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB