Omelettmuffins Recept
avPå sommaren passar många på att picknicka och då är det här receptet på omelettmuffens perfekt för er! Det är gott, nyttigt och lite annorlunda från den traditionella omeletten eftersom den är lätt att ta med. Hoppas ni smakar!
Du behöver:
8 st ekologiska ägg
1,5 dl havregrädde
1/2 chili
30g fetaost
Salt och peppar (efter smak)
Topping:
200g bladspenat
3st salladslök
Olivolja
Fetaost
Färsk oregano
Tillbehör:
Muffinsformar
kokosolja till smörjning
Gör så här:
Värm ugnen på 220 grader.
Smörj formarna och ställ de på en plåt.
Vispa äggen väl och tillsätt havregrädden. Salta och peppra.
Häll smeten i formarna och smula i fetaosten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills det fått färg.
Undertiden, stek salladslöken lätt och salta lite. Tillsätt bladspenaten.
Ta ut omelettmuffins och häll över stekta löken och bladspenaten.
Peppra och strö över lite fetost och färsk oregano.
Njut!