Vegetarisk lasagne
avDet bästa med att ha kollegor är att man kan ha ”byta lunchlåda”- dag. Denna gång var det min tur och jag tog med mig hela lasagneformen, lika bra så! Den var god men hade varit godare om man fått äta när den precis kommit ut från ugnen. Receptet är nästan som lasagne men vegetarisk och gjord på kikärtsplattor. Första gången jag provade och det var lite svårt att arbete med dem men smakade väldigt bra (finns att köpa på ica). Hoppas ni smakar!
Du behöver för 4 personer:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
240 g quornfärs
1 msk kokosolja
2 msk tomatpuré
250 g krossade tomater
salt och peppar
9 lasagneplattor
Sås
5 dl havregrädde
1 msk glutenfri mjöl
salt och peppar
0,5 dl riven parmesanost
Gör så här:
Värm ugnen på 175˚C.
Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs färs, lök och vitlök i kokosoljan i en stekpanna.
Tillsätt tomatpuré som får fräsa med i färsen. Krydda!
Tillsätt krossade tomater och låt det koka ca 10 minuter. Smaka av!
Koka havregrädden och rör ner mjölet.
Vispa ordentligt och låt det gå koka i ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Varva sås, lasagneplattor och färs i en ugnssäker form. Avsluta med sås och ost.
In i ugnen i ca 40 minuter.
Njut!