Startsida / Inlägg

Vegetarisk lasagne

av Maria
Sockerfri julgodis_-49

IMG_4763Det bästa med att ha kollegor är att man kan ha ”byta lunchlåda”- dag. Denna gång var det min tur och jag tog med mig hela lasagneformen, lika bra så! Den var god men hade varit godare om man fått äta när den precis kommit ut från ugnen. Receptet är nästan som lasagne men vegetarisk och gjord på kikärtsplattor. Första gången jag provade och det var lite svårt att arbete med dem men smakade väldigt bra (finns att köpa på ica). Hoppas ni smakar!

Du behöver för 4 personer:

1 gul lök 

2 vitlöksklyftor 

240 g quornfärs  

1 msk kokosolja 

2 msk tomatpuré 

250 g krossade tomater  

salt och peppar 

9 lasagneplattor

 

Sås

5 dl havregrädde  

1 msk glutenfri mjöl  

salt och peppar 

0,5 dl riven parmesanost

Gör så här: 

Värm ugnen på 175˚C.

Skala och hacka lök och vitlök.

Fräs färs, lök och vitlök i kokosoljan i en stekpanna.

Tillsätt tomatpuré som får fräsa med i färsen. Krydda!

Tillsätt krossade tomater och låt det koka ca 10 minuter. Smaka av!

Koka havregrädden och rör ner mjölet.

Vispa ordentligt och låt det gå koka i ca 5 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Varva sås, lasagneplattor och färs i en ugnssäker form. Avsluta med sås och ost.

In i ugnen i ca 40 minuter.

Njut!

  • Tjänstgörande redaktörer: Kristina Jeppsson, Elliot Morseth Edvinsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB