3 mattrender för 2017
avMin röst är lite i obalans men kämpade fram med mina teorier om vilka 3 mattrender jag tror kommer få plats under 2017. Glöm inte att prenumerera HÄR. Psst! Det har blivit lite fel med siffrorna på filmen. Ta hand om er!
Min röst är lite i obalans men kämpade fram med mina teorier om vilka 3 mattrender jag tror kommer få plats under 2017. Glöm inte att prenumerera HÄR. Psst! Det har blivit lite fel med siffrorna på filmen. Ta hand om er!
Då går vi mot ett nytt år… igen. Slutet på det här året ägde rum på hjärtakuten för min del men tack och lov mår jag bra. Fyra timmar av oro fick mig att börja tänka på detta år som vi ska vända på nu och det fick mig att inse tre saker. 1. Stress klär mig inte längre, usch vad fult. 2. Jobba hårt för att nå framgång och flera nollor på kontot kan gå i papperskorgen, för inget är värdefullt om man ändå är sjuk. 3. Ens närmaste krets är värd guld och alla energitjuvar förtjänar inte att få mer plats än dem. Med ett kaotiskt slut vänder jag blad och lär mig på riktigt. Gott nytt år och ta hand om er!
Här ser jag glad ut men bakom kulisserna gömmer sig en väldigt stressad person. Tänk på hur falskt allt på sociala medier är och jag är ledsen över att jag har vart en del av det under detta år. Nästa år blir ärlighetens år, jag lovar!Här bjuder jag på en perfekt nyårsefterrätt. En vegansk björnbärspannacotta sötad med stevia. Enkelt att laga och det bästa med pannacotta är att det ska förberedas kvällen innan, vilket minimerar risken för stress på nyårsafton. Hoppas ni smakar!
Du behöver för 5 personer:
botten
2 dl mandelmjölk
½ påse vegegel
1 krm vaniljpulver
1 msk stevia
toppen lagret
2 dl mandelmjölk
½ påse vegegel
1 krm vaniljpulver
1 msk stevia
1 dl fryst björnbär
Gör så här:
Börja med att koka ihop allt till botten och häll sedan över det i fem små skålar (jag använde shotglas).
Ställ skålarna i kylen en stund.
Därefter, koka ihop allt till toppenlagret och häll försiktigt över botten lagret.
Låt det få stå i kylen under natten.
Servera med färska björnbär & njut!
Lite smått från min jul, allt har varit supermysigt trots att det inte blev en vit jul. Nu känns det väldigt skönt att damma av julen och ta nya tag inför det nya året. Men först ska det skålas under tolvslaget och skrivas nyårsmål. Klyschigt men charmigt! Kanske går jag bananas och bjuder på mina nyårsmål här? Vi får se 🙂 Ta hand om er!
Min jul summerad till sex minuter. Glöm inte att prenumerera HÄR. Ta hand om er!
God jul käraste ni! Jag önskar er allt gott i livet och i matvägar. Ta hand om er!
//Maria
Häringe slott och då hade jag med mig rawbollar doppade i choklad till mellan-tagning-snacks. Otroligt gott och hoppas ni smakar!
Julgodis here I come! Det är något extra med att göra godis på jul än vilken dag som helst i veckan. Jag och Sara åkte förbi vackraDu behöver för 10 stycken:
1 dl cashewnötter
5 stycken dadlar
1 msk kojosolja
1 msk ekologisk kakao
lite pepparkakskrydda
100 g mörk choklad
Bipollen & lingonpulver till dekoration
Gör så här:
Mixa allt i en matberedare förutom chokladen.
Rulla smeten till 10 stycken bollar och ställ in i frysen.
Smält chokladen i ett vattenbad och förbered en tallrik med foliepapper.
Rulla rawbollarna i det smälta choklad och lägg över dem på foliepapper.
Strö över vipollen och lingonpulver. Låt det få stå en stund i kylskåpet!
Server och njut!
Det känns alltid lika lyxigt att mitt i veckan träffa vänner, äta god mat och dricka rödvin. Jag, Mickis och Fredrik beställde tapas med foodora och det var magiskt gott men också väldigt flexibelt. Älskar enkla lösningar! Nu är det dags att ladda inför jul som kommer bestå utav mängder av mat men också massa vila, eftersom att nästa år kommer att bli en karusell tur för mig. Ta hand om er!
Jag vet inte vad jag längtar efter mest, julbordet eller efterrätten? Det kommer bli en väldigt söt jul för min del och bland annat kommer dessa att få stå på efterrättsmenyn. Receptet är så enkelt och skapar noll julstress. Ni kommer kunna hitta det snart på Aftonbladet Mat & Vin. Ta hand om er!
Man vet att man börjar bli gammal när migränen börjar bli en standard i vardagen, vet inte om det beror på åldern eller min stela nacke…ska dektetiva det. I helgen fick jag smaka på något underbart gott, nämligen Perfect day roséglögg som bjöds på Orangeriet. En höjdare om ni frågar mig och Nadine och vi funderar starkt på att server det till nyår. Vi fick även charbricka (som jag tyvärr inte åt pga att jag är vegetarian) och världens godaste lakritstryffel till efterrätt. En bättre helg och äntligen börjar jag få julkänsla, bättre sent än aldrig. Ta hand om er!