Startsida / Inlägg

Dagdriverier och upptäckter

av Daniel

Jag skulle kunna säga att vi inte har gjort någonting idag, Korvas och jag, men det gör jag inte. Det där har ju avhandlats tidigare, att man alltid gör någonting, och det är just därför jag heller inte tänker säga att vi ingenting har gjort. För det har vi, även om aktiviteterna, såhär vid en snabb återblick, tycks lysa med sin frånvaro. Eller i alla fall lysa med ett mycket svagt sken.

Korvas har sett på film, den saken är klar. Korvas har sett på väldigt, väldigt mycket film. Faktum är att Korvas har fått se på så mycket film att jag skäms. Med mycket film menar jag, olyckligtvis, att hon har fått se samma film om och om igen. Jag har varit riktigt slö och inte orkat ta mig för särskilt mycket. Och jag har fallit offer för missräkningar i planeringen och förirrelser på internet.

Men så tänker jag på hur jag skulle kunna berätta om vår dag, på ett sätt som skulle få mig att framstå som en alldeles enastående påhittare och vårdnadshavare. Jag skulle kunna måla upp någon av dagens händelser på ett så tilltalande sätt att en läsare, av bara farten, skulle förutsätta att hela resten av dagen också varit lustfylld och händelserik. Men det har den inte. Att göra på det sättet vore inte att ljuga, men det vore att framställa mig i en bättre dager än jag förtjänar, idag.

Därför tänker jag bara redogöra, i mycket grova drag, för hur dagen har förflutit för Korvas och för mig. Några nyckelpunkter kan man säga, så får man döma mig som man vill, om man vill. Men man bör ha klart för sig att någon inspirerande förälder har jag inte varit idag. Så om någon till äventyrs tycker att någon aktivitet vittnar om engagemang och påhittighet, så bör denne betänka att just den aktiviteten, med största sannolikhet, inte har upptagit mer än någon bråkdel av dagen.

Sådana basala händelser som att äta och få sin blöja bytt, har jag av förklarliga skäl inte tagit med i listorna. De skulle ta för mycket plats, det är de förklarliga skälen.

 

Korvas har:

–       Tittat på film

–       Spelat huvudrollen i tre hemmagjorda kortfilmer

–       Snattat i matvarubutiken

 

Korvaspappa har:

–       Förirrat sig på internet

–       Upptäckt på facebook att en barndomskamrat blivit ambassadör i Irak

–       Upptäckt att det finns ett foto på farfarsfar med familj (alltså även på farfar som liten) att köpa på Ebay för 1000 (!) dollar

–       Dammsugit och svabbat golv

–       Blundat för ett snatteri och förhindrat ett annat

 

Skärmavbild 2010-07-27 kl. 14.49.50.png

 

 

 

 

 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB