Välkomna.
avHej!
Kul att ni hittade hit.
De senaste åren har intresset för mat, dryck och krogen exploderat i Sverige. Matlagningsprogrammen fortsätter att dominera tablåerna, det stoppas egen korv i varje söderlägenhet och fullt friska människor tvekar inte en sekund att betala mer än 100 kronor för en öl – så länge bartendern kan berätta vilket mikorbryggeri den kommer ifrån.
Här kommer det bjudas på nyheter, skvaller, minirecensioner och intervjuer med en gemensam nämnare: Stockholms krogliv.
Tveka inte att kontakta mig med tips, råd, synpunkter och rena påhopp.
När jag inte äter jobbar jag som onlineredaktör här på Aftonbladet. Har tidigare arbetat som hovmästare och servitör på olika krogar i New York och Stockholm, inklusive Ulrika’s, East och Restaurang J.
Och i höst ger jag och min kompis Johan Åkesson ut boken ”Krogen – allt vill veta men aldrig vågat fråga”. Mer om den här.
Med den något högtravande inledningen vill jag bara säga: Det vore en ära om ni ville hänga med!
(Någon har undrat varför jag sitter i en bastu på bilden ovan. Faktum är att det inte alls är en bastu, utan Häktets uteservering. Hursomhelst var det den enda bilden jag just nu har på mig själv i någon slags krogmiljö).