Krogbloggen minirecenserar Calexico’s: Kul, så länge ni inte tar med en mexikan
avNär det blev känt att Debaser skulle ta över Strand i Hornstull kunde man läsa en del oroliga kommentarer i sociala medier om att det var ytterligare ett steg i likriktningen och ägarkoncentrationen inom Stockholms nattliv.
Då tänkte man nog på konsertutbudet. Men när Debaser sedan öppnade restaurangen Calexico’s kunde man snabbt, om man vill hårdvinkla det lite, konstatera att kritikerna fick rätt även när det gäller maten. Debaser valde alltså att satsa på mexikanskt, en hyfsat stark trend inom Stockholms krogvärld, som Krogbloggen tagit upp här.
Igår var jag där för andra gången. Den första var öppningskvällen, vilken präglades av kaos, hunger och besvikelse.
Nu var förutsättningarna bättre: En kväll mitt i industrisemestern, då Stockholms töms på invånare.
Tyvärr lämnade vi återigen Calexico’s med en känsla av besvikelse. Restaurangens variant av omåttligt populära fish tacos är friterad torsk med guacamole. Men rätten är så svennefierad att man helt enkelt plockat bort varenda litet spår av smak. Tråkigt. Visserligen var förrätts-quesadillan helt okej, men en sådan kan du ju själv svänga ihop hemma utan större ansträngning. Intrycket: Som La Neta, fast hälften så bra och dubbelt så dyrt, typ.
Men, Calexico är ett kul ställe att hänga på, och priserna på maten är helt okej. Så det kan ändå vara en bra start på en utekväll med kompisarna (varför inte till invigningen av Debaser Strand nu i helgen?) Så länge ni inte förväntar er en kulinarisk resa, alltså. Eller tar med en mexikan, hen kan ju bli förnärmad.