Startsida / Inlägg

För bra för att vara sant är ofta just det

av Martin Schori
saltad-nota-om-matfusket-fran-gatukok-till-gourmetkrog

En schysst fiskfilé för 79 spänn? Det låter för bra för att vara sant. Och det är det sannolikt också. Om ditt lokala lunchställe lockar med en sjötunga för det priset så är det sannolikt hajmal som ligger på tallriken. Inget fel på den fisken, förvisso, men här handlar det om att din restaurang ljuger för dig. Och vill man verkligen att den som hanterar din mat ska göra det? Var drar de i så fall gränsen?

Titt som tätt dyker det upp undersökningar om hur restaurangerna fuskar med maten. Många gör det, en tredjedel enligt den här rapporten.Snart kommer boken ”Saltad nota”, av journalisten Mats-Erik Nilsson, som har kartlagt matfusket. Han menar att även finkrogar fuskar, men i mindre omfattning.
Jag tror mycket på det som Mats-Erik Nilsson säger i den här intervjun. Tänk kritiskt och välj mat efter ställe. Låter det för billigt för att vara sant? Då är det säkert så. Är du på en pizzeria, välj pizza – även om kocken lovar att pastaingredienserna är ”noga utvalda”. Känn av stället, respekterar de sin mat? (och sina gäster?) Om inte, rösta bort dem med plånboken. Och minska risken att bli lurad.

 • Redaktör: Lars Östling (lars.ostling@aos.se)
 • Ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aos.se
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Bud- och leveransadress: Blekholmsgatan 18, Stockholm
 • Postadress: 105 18 Stockholm
 • Org.nr: 556964-0914
 • Momsregistreringsnr: SE 556964-091401

Följ oss på

Våra appar

Tipsa oss

 • Har du tips på klubbar, evenemang, konserter eller något annat kul? Skicka ditt mejl till tipsa@aos.se. Vi kan tyvärr inte få med alla bra tips vi får.

Sälj

 • För att komma i kontakt med vår
 • säljavdelning, ta del av information samt
 • produkter, göra uppdateringar, leverera
 • annonsmaterial eller om du har funderingar
 • kring en faktura,
 • kontakta Annonsdax.
 • Telefon: 08-555 006 15
 • E-post: aos@annonsdax.se
 • Annonswebb: www.alltomstockholm.se/annonswebb