Krogbloggen utbildar sig – för er skull
avKrogbloggen befinner sig just nu på resa i Toscana, naturligtvis enkom för att nå högre bildning inom mat och dryck – och därmed kunna ge er läsare ännu mer valuta för den tid ni eventuellt tillbringar här.
Igår var det dags för vinprovning uppe i en by som heter Tofori, någon timme från Pisa. Lokala vingården Macea kom på besök med fem olika viner och en hel arsenal med blodkorvar, färskost, ansjovis och salami (jag vet att det låter jobbigt – men jag gjorde det för er.)
Jag måste tillstå att vin inte är min starkaste sida, men vingården levererar bland annat till Noma i Danmark, vilket borde räcka som referens.
Vi drack två vita viner och tre röda – varav en pinot noir som jag aldrig kommer glömma. Detsamma gäller ovan nämnda ansjovisen, små rackare som dränkts i olja, salt, och citron, och som fullkomligt exploderar i munnen. Sanslöst gott.