Startsida / Inlägg

Peruansk rå fisk – snart på en södermalmskrog nära dig

av Martin Schori
Aji y Ajo levererar kall fisk med het chili. Foto: Aji y Ajo
Aji y Ajo levererar kall fisk med het chili. Foto: Aji y Ajo

Att det är gott med kall död fisk har de flesta kulturer hajat. Jag blir fortfarande tårögd av en bra matjessill, men annars tycker jag att rå fisk kanske gör sig bäst i en brännande het ceviche.

Sveriges, enligt egen utsago, första cevicheria heter Aji y Ajo, och öppnade i Hökarängen förra året. Den belönades med priset Årets smaksättare 2012.

Snart, kan Krogbloggen berätta, får man sällskap av Tumi Gastroba, som öppnar på Södermalm i augusti. Bakom stället ligger Raúl Deza och Mirko Vucetic. Duon lovar att leverera ”ett nytt matkoncept och kombinationer med riktig hetta som vi i Stockholm inte fått sedan thailändarna kom hit med sin mat”.

Och det låter ju onekligen lovande.

Kalvhjärta med peruansk Huacatay-ört är en av rätterna som dyker upp på Tumi
Kalvhjärta med peruansk Huacatay-ört är en av rätterna som dyker upp på Tumi
  • Redaktör: Lars Östling (lars.ostling@aos.se)
  • Ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aos.se
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Bud- och leveransadress: Blekholmsgatan 18, Stockholm
  • Postadress: 105 18 Stockholm
  • Org.nr: 556964-0914
  • Momsregistreringsnr: SE 556964-091401

Följ oss på

Våra appar

Tipsa oss

  • Har du tips på klubbar, evenemang, konserter eller något annat kul? Skicka ditt mejl till tipsa@aos.se. Vi kan tyvärr inte få med alla bra tips vi får.

Sälj

  • För att komma i kontakt med vår
  • säljavdelning, ta del av information samt
  • produkter, göra uppdateringar, leverera
  • annonsmaterial eller om du har funderingar
  • kring en faktura,
  • kontakta Annonsdax.
  • Telefon: 08-555 006 15
  • E-post: aos@annonsdax.se
  • Annonswebb: www.alltomstockholm.se/annonswebb