Startsida / Inlägg

Hur många pr-kupper tål Sverige?

av Martin Schori
Skarmavbild-2013-09-29-kl.-10.11.54

Jag skulle gått till DILL Sthlm för ett par veckor sedan, men avbokade för att det dök upp en annan grej jag hellre ville göra. Sedan lyckades jag inte få bord. Något som jag inte är jätteledsen över i dag, när jag läser att popup-krogen i själva verket var en ”pr-kupp” för Lidl.

All mat som tvåstjärniga Michelin-kocken Michael Wignall knåpade ihop i köket kom, enligt tidningen, ur den tyska lågprisjättens lager.

–  Vi ville visa kvalitén på våra varor helt enkelt. Det finns inget bättre än att visa det i verkligheten. Vi tycker att vi har bevisat att vår mat inte behöver kosta mer än det gör i våra butiker, säger Caroline Forshéll, kommunikationschef på Lidl till Aftonbladet.

Visst skulle man kunna skratta åt detta. Och det gör många – tv-branschens enfant terrible Calle Schulman skriver till exempel på Twitter att han ”Älskar att alla kreddpajasar hängde på restaurang Dill och därmed gjorde reklam för – LIDL!!!!! HAHAHAHAHHAH”.

Personligen blir jag bara matt. Visserligen har ju reklammakare i någon mening lurats i alla tider, men de senaste åren har svenska folket drabbats av fler ”pr-kupper” än vi rimligen kan ha gjort oss förtjänta av.

Allt är naturligtvis Studio Totals fel. I veckan kom beskedet att den byrån lägger ner, eftersom grundarna inte kommer på fler idéer. Hörde ni det, alla reklambyråer? Lyssna på Studio Total. Det finns inget mer att göra inom den här genren.

 • Redaktör: Lars Östling (lars.ostling@aos.se)
 • Ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aos.se
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Bud- och leveransadress: Blekholmsgatan 18, Stockholm
 • Postadress: 105 18 Stockholm
 • Org.nr: 556964-0914
 • Momsregistreringsnr: SE 556964-091401

Följ oss på

Våra appar

Tipsa oss

 • Har du tips på klubbar, evenemang, konserter eller något annat kul? Skicka ditt mejl till tipsa@aos.se. Vi kan tyvärr inte få med alla bra tips vi får.

Sälj

 • För att komma i kontakt med vår
 • säljavdelning, ta del av information samt
 • produkter, göra uppdateringar, leverera
 • annonsmaterial eller om du har funderingar
 • kring en faktura,
 • kontakta Annonsdax.
 • Telefon: 08-555 006 15
 • E-post: aos@annonsdax.se
 • Annonswebb: www.alltomstockholm.se/annonswebb