Startsida / Inlägg

Bloggens fem bästa krogupplevelser 2013

av Martin Schori

Eftersom det råder så pass stor brist på årsbästalistor i medierna just nu levererar jag här en egen. Med tanke på bloggens inriktning kändes denna lista mest aktuell.

 

Mina fem bästa krogupplevelser 2013

1. Födelsedag på Häktet

På plats ett vill man ju sätta något Mons Kallentoftigt, som ”när jag åt spiggögon i Tokyos tunnelbana”. Men drar till med min födelsedag i januari, det var svinkallt ute, jag och mina bästa vänner slevade stående i oss mustig coq au vin och drack rödvin i Häktets lilla bar. Har haft bättre smakupplevelser, så klart, men den kvällen hade allt jag kräver av ett krogbesök.

2. Esperanto

Det bästa jag ätit i Stockholm på bra länge. Bra länge är också så lång tid det kommer dröja innan jag återkommer, med tanke på priserna – men ett besök här är helt klart värt att skippa Barcelonaresan för.

3. Hahm Ji Bak 

Populärt koreanskt bbq-ställe i Flushing, Queens. Började äta – svimmade av vällust. Sedan frågade jag personalen hur alla de en miljon olika tillbehören skulle ätas. De visade – då dog jag.

4. Diavoletti

De som bor i området kring Lucca i Toscana verka ha missat de här cancerrönen om rött kött. För det är fanimig det enda de stoppar i sig (förutom vitt bröd och rödtjut, så klart). Men som turist är det naturligtvis en ynnest att få ta del av all salami, prosciutto, kycklinglever och blodkorv. Och det var precis jag gjorde en kväll i augusti, på Diavoletti (vilket betyder smådjävlar).

5. Oktoberfest på Vassa eggen

Det blir allt mer uppenbart att mitt krogår dominerats av kött i stora lass. Och det största lasset av alla tryckte jag nog i mig på Vassa Eggens Oktoberfest. Det var en kavalkad av schweinshaxe, korvar och sauerkraut och det var alldeles fantastiskt. Förutom att jag på riktigt åt så mycket att jag fick feber.

 • Redaktör: Lars Östling (lars.ostling@aos.se)
 • Ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aos.se
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Bud- och leveransadress: Blekholmsgatan 18, Stockholm
 • Postadress: 105 18 Stockholm
 • Org.nr: 556964-0914
 • Momsregistreringsnr: SE 556964-091401

Följ oss på

Våra appar

Tipsa oss

 • Har du tips på klubbar, evenemang, konserter eller något annat kul? Skicka ditt mejl till tipsa@aos.se. Vi kan tyvärr inte få med alla bra tips vi får.

Sälj

 • För att komma i kontakt med vår
 • säljavdelning, ta del av information samt
 • produkter, göra uppdateringar, leverera
 • annonsmaterial eller om du har funderingar
 • kring en faktura,
 • kontakta Annonsdax.
 • Telefon: 08-555 006 15
 • E-post: aos@annonsdax.se
 • Annonswebb: www.alltomstockholm.se/annonswebb