Krogen där det kokta fläsket blir rökt
avRestaurang Hjerta på Skeppsholmen steker stekbordet, hivar ut ugnen ur köket och kånkar istället in en stor rök.
Från och med den 27 maj görs krogen om helt – och det blir idel rökta rätter på menyn. Till förrätt, varmrätt och efterrätt.
– Jag saknar en restaurang som tar den rökta smaken på allvar och vill ge gästerna nya smakupplevelser. Senaste tiden har jag experimenterat med en rök och en mängd råvaror och jag vågar utlova många spännande kombinationer, säger Malin Söderström, krögare på Hjerta, i ett pressmeddelande.
Modigt, minst sagt. Men smart? Det återstår att se. Krogbloggen älskar rökt mat och tror säkert att läget och konceptet kan locka många, inte minst turister, till Skeppsholmen.
Men faran med konceptkrogar kan ju också vara att det känns som om man ”gjort dem” när man varit där en gång. Hursomhelst ska det bli spännande att se menyn, som inte finns på sajten än.
Tills dess säger vi: Lycka till Malin, kör så det ryker.