Startsida / Inlägg

Nordiska smaker på de röda fartygen i höst

av Anders Hedberg
Varmrätt med nordiska smaker: renstek med mandelpotatis.
Varmrätt med nordiska smaker: renstek med mandelpotatis.

Det blev en tuff start på veckan för en som utnämnt oktober till detoxmånad.

Viking Line bjöd in till provsmakning av Pure Nordic Tastes, höstens matsatsning på de rödvita fartygen. Med den hänger rederiet på trenden med närodlade råvaror till rätterna. Här handlar det i första hand om ingredienser som kommer från norr om polcirkeln. Kungskrabba, renkött och löjrom exempelvis.

Så här såg därför min måndagslunch ut:

Förrätt: Våfflor med löjrom och västerbottencreme.
Förrätt: Våfflor med löjrom och västerbottencreme.
Varmrätt: Röding med murklor.
Varmrätt: Röding med murklor.
Dessert: Blåbärsriddare med lingonglass.
Dessert: Blåbärsriddare med lingonglass.

Nu blir det till att leva på svältkost resten av veckan. Jag avstod i alla fall bubblet, ölen och vinerna som medföljde rätterna. Smällar man får ta.

Pure Nordic Taste-rätterna, som tagits fram av tre av Viking Lines kockar, serveras på rederiets alla fartyg fram till den 30 november.

  • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB