Startsida / Inlägg

Snart får vi veta barnets namn och titlar

av Roger Lundgren

Kungaparet har kommit hem från New York och i morgon kommer vi äntligen få veta vad Madeleines flicka skall heta och vilka titlar hon skall bära. Kungen har kallat till konselj på Slottet klockan 15.00.

Att monarken informerar regeringen om namn och titlar på sina ättlingar är en gammal tradition. Nu tyder det mesta på att barnet kommer bli svensk prinsessa, få ett eget hertigdömme och vara kunglig höghet. Det innebär att vi i i framtiden kan ha ett stort kungahus i Sverige om Victoria, Carl Philip och Madeleine alla får många barn.

De namn barnet bär kan också indikera på vilka (kvinnliga) faddrar hon får. Min gissning är att barnet får fem faddrar; antingen Victoria eller Carl Philip, en av Chris fyra systrar, Madeleines bästa väninna Louise Gottlieb, Chris kompis Cedric Notz och någon från antingen den norska eller danska kungafamiljen, kanske kronprinsessan Mette-Marit eller danske prins Joachim.

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB