Vilken jäkla match det blir!

av Robbie Lauler

Alltså, ju mer jag tänker på det, desto bättre blir det. Tyskland-Sverige i München under fotbolls-VM som går i Tyskland, vilken jäkla grej!

Visst, Ecuador hade förmodligen varit en lättare motståndare men det här blir en upplevelse för livet för alla spelare, för oss journalister och för alla svenska fans.

Som Kim Källström sa till mig precis:
– Tyskland…i München…det blir riktigt häftigt. Hoppas nu att många svenskar lyckas få biljetter så vi kan mäta oss med tyskarna!

Englands-matchen, då? Tja, den blev inte särskilt dramatisk, men andra halvlek var rolig. Sverige gjorde ett par taktiska förändringar, vann mittfältet och tvingade Svennis att gå över till 4-5-1.

Viktigt att göra mål och skapa målchanser på hörnor och fasta situationer och i andra halvlek var försvarsspelet riktigt bra. Första halvlek glömmer vi helt.

Känns som att svenskarna blev så stärkta av sin andra halvlek att nu kan vad som helst hända. Därför tippar jag… Tyskland-Sverige 1-2.

Apropå Kim Källström. Han pressades av journalisterna om han tyckte domaren skulle blåst straff på Jamie Carraghers hand i går.
Hade du dömt straff om du varit domare?
– Oh, jag vet inte. Fråga Geert den Ouden, han är domare, han hade svarat på det, jag vet inte.

Geert den Ouden är KIms gamle djurgårdskompis från 2003. Varför han plötsligt dök upp i Kims skalle har jag ingen aning om. Holländaren måste gjort djupa intryck.

Tyskland-Sverige i München på lördag, åk dit alla som kan, det blir en jävla grej. Så visar vi tyskarna hur man firar midsommar kvällen innan.

Och just det ja, Mattias Jonson spelade från start.

• Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin