Startsida / Inlägg

En liten summering

av Robbie Lauler

Guldfirandets roligaste text läser jag faktiskt hos konkurrenten. Det är en liten notis apropå vad Henrik Rydström sa i TV4:s direktsändning om att Pontus Wernbloom gjort med SM-pokalen (jag behöver kanske inte påminna…).
Wernbloom kommenterar det hela med ett hemlighetsfullt garv och konkurrentens lilla notis avslutas med att förbundets generalsekreterare Sune Hellströmer uttalar sig:
– Jag har svårt att förstå varför de säger sådana saker, muttrar Hellströmer och det samtalet hade man onekligen velat höra.

…för övrigt har konkurrenten en underbar bild där Petter Wastå ger champagne till en häst och Rydström lyfter en get med en cigarr i mungipan med Elm sprejar guldfärg på ett annan stackars get, humor.

här gick det när Sveriges sportjournalister tippade allsvenskan. Bara att ta nya tag till nästa säsong.

…själv överskattade jag framför allt AIK, Djurgården och Norrköping, hade Kalmar fyra samt underskattade Örebro och…som vanligt…Gais. Så här såg min tabell ut i april.

Örebro är den största överraskningen i årets allsvenska, trodde aldrig deras offensiva satsning skulle hålla, men ÖSK har gjort en beundransvärd säsong och den där finländaren som till slut anställdes, Sixten Boström, som man först undrade om han kom från Mars eller Pluto, har varit genialisk i det tysta.

Kalmars SM-guld – analysen gjorde jag förra veckan – är framför allt en underbar knäpp på näsan på de dryga storklubbarna – jag tänker på AIK, Malmö, Djurgården och i viss mån Hammarby och Helsingborg – som samtliga tappat fotfästet med stängda träningar och omklädningsrum, hemliga telefonlistor, onödigt otrevliga översittatarattityder från klubbföreträdare.
Kalmar visade att man inte behöver krångla till saker mer än nödvändigt och jag hoppas att det inte är någon slump att allsvenskans tre öppnaste toppklubbar slutar etta, tvåa (Elfsborg) och trea (Blåvitt).

Kommande veckor blir intressanta, framför allt i Malmö, Djurgården och AIK. Rikard Norlings öde ska avgöras, precis som Siggi Jónsons/Paul Lindholms. I MFF – plockas Patrik Andersson in i organisationen och vad händer med herrar Madsen & Borg? Jag är inte säker på att sista ordet är sagt där, även om svaret kan komma att dröja ett tag.

Ljungskile har fortfarande chansen att klara sig kvar och nu när racet står mot Brommapojkarna i stället för Gif Sundsvall, då hoppas jag att LSK klarar det.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB