Startsida / Inlägg

Lund har helt rätt

av Robbie Lauler

Mycket bra krönika av Lund i dag. Man undrar faktiskt hur vissa personer fick sin plats i Stockholmsklubbarnas styrelser. Efter en blöt kväll på Gröna Jägaren? Ni skrattar, jag tror på allvar att det har gått till så. Vi borde granska vilken kompetens de respektive styrelsemedlemmarna i AIK, Djurgården och Hammarby har. Vad har de för kvaliteter som ger en plats?

Aftonbladet går också dåligt säger ni…nej, det gör vi faktiskt inte, vi har dragit in tusentals miljoner till norrmännen (detta jävla Norge, nu vann de schlagern också med en röten låt) men det norska bolaget går dåligt, då måste vi också spara, det är fan inte Jan Helins fel, han driver en tidning som gör vinst, men Schibstedt går dåligt ute i världen, då måste vi också spara, det är kapitalismens fel.

Upplagan viker säger ni…jo men läsarna på nätet ökar men vem fan vill betala för att läsa på nätet, det är problemet. Ni får ett högkvalitativt TV-program varje vecka men vem ska betala detta i slutändan? Jag måste ju också kunna ställa fram mat på bordet till min familj.

Jag drar ändå mitt strå till stacken, jag har aldrig löneförhandlat i hela mitt liv, jag träffade en spelbolagsmänniska i veckan, han trodde att jag genom min position tjänade 100 000 i månaden, det var vad han ansåg att jag borde vara värd. ”Nä du” sa jag…Jan Helin och kompani tjänar 100 000 och säkert ännu mer, jag tjänar 31 600. Simon Bank, som hävdar att han är arbetare, säger att jag förstör genom att inte förhandla upp min lön men jag tycker det är förmätet att löneförhandla när man tjänar 31 600, hur ska jag kunna motivera det inför alla sjuksköterskor i landet? Jag hoppas att jag genom mitt goda exempel kan få Jan Helin och kompani att gå ner i lön…vem behöver tjäna över 100 000 i månaden? Allvarligt? Behöver jag tjäna 31 600?

Jag sitter sedan i år med i Aftonbladets fackstyrelse, bara som suppleant och jag har missat de flesta möten, men håller på att skaffa mig en bild av vad facket är för något på en tidning. Aftonbladet har en fantastiskt bra människa som är fackordförande, han heter Fredrik Lindén och det var mycket därför jag tackade ja.

Jag gjorde säsongsdebut igår med Vasasällskapet. Vi slog Rågsved med 1-0. Vi spelar i division tre, det är egentligen för jobbigt, men jag hänger med hyfsat ändå. Eller som Rågsveds tränare, legendaren Conny Bååth, sa efteråt:
– Ni slänger in lirarna på slutet för att hålla i bollen.

…liraren har tyvärr lite för dålig kondition just nu.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB