Startsida / Inlägg

Ställer mig inte på barrikaderna för Hysén just nu

av Robbie Lauler

Egentligen bara två saker som överraskar med Gråskallens trupp inför VM-kvalen mot Danmark och Malta: att Oscar Wendt tagits till nåder efter han åkte ut med huvudet före efter Albanien borta. Samt att Anders Svensson läkt ihop så snabbt. Eller läkt ihop och läkt ihop…det är så klart en chansning och visar mest vilket stort förtroendet förbundskaptenerna har för Svensson.

– Du hade aldrig vågat ställa upp i en livedebatt mot mig, sa Nystedt när han, Miss Modin och jag diskuterade TV. Jodå, Laul vs Nystedt, inga problem. Frågan är vad vi ska debattera – EU-valet?

Assisterande förbundskapten Roland Andersson ställde en fråga till fredagens Laul Calling. Den blir något att bita i för Erik Niva som gör comeback i studion om allt går som det ska. Vi gästas av mannen som varje år ser mest allsvensk fotboll i hela världen. Champions League-finalen, de europeiska ligaavslutningarna och mycket annat står också på körschemat.

Lagrell såg slimmad ut. Inte haft råd att äta sedan biljettköpet? Å andra sidan fick han 500 miljoner (!) för Råsunda, det är en hel del.

Roland Andersson levererade en ganska blek medieattack för ovanlighetens skull. Han berömde Danmarks förbundskapten Morten Olsen för att denne stod med rak rygg och inte gjorde populistiska val när det blåste i höstas. Dessutom menade Andersson att vi som betraktar landslaget utifrån inte har värdesatt tillräckligt att Sverige stoppade Ronaldo i två raka matcher. Jag tror det var det han menade, det var lite grumligt.

…enligt Andersson slog ju Portugal Sverige med 8-3 position för position – Sverige-Danmark skulle slutat 6-5 till Sverige, enligt Roland.

Själv blev jag intervjuad av Marie Lehmnan på SVT-sporten som antagligen vinklar på att Tobias Hysén inte kom med. Jag höll med om att visst kunde ”Tobbe” fått chansen i truppen, men jag ställer mig inte på barrikaderna för honom. Inte just nu, i alla fall.

Gråskallen avslöjade hur tankarna gick kring startelvan mot Portugal, den som överraskade många. Rasmus Elm, höger mittfält, var given hela tiden, Samuel Holmén till vänster också. Däremot påverkades Adam Johanssons plats väldigt mycket av Behrang Safaris skada. Svåraste positionen var Majstorovic/Hansson som det var långa diskussioner kring, det blev ju Majstorovic till slut.

Bland annat därför tror jag på den här startelvan mot Danmark (med/utan frågetecknen Svensson och Nilsson):

Isaksson

Nilsson (A. Johansson), Mellberg, Majstorovic, Safari

R. Elm, Källström, Svensson (D. Andersson), Holmén

Ibrahimovic, H. Larsson

Till sist måste jag länka till Jeffans blogg eftersom hon avslöjar att jag tydligen är smartare än jag ger sken av. Vet inte om jag ska tolka det som positivt eller negativt…

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB