Startsida / Inlägg

Snygga mål och våldsamma tacklingar

av Robbie Lauler

Innan vi går vidare med allt annat: Mats Svensson strikes again. Den här gången i Kristianstabladet och utan Tommy Söderberg. Målvaktstränaren har gått från en anonym svensson till MATS SVENSSON med hela svenska folket. På rekordtid.

…eller som Johan Orrenius skrev i konkurrenten häromdagen:

”Läser att Tommy Söderberg tvunget skulle ha med sig målvaktstränaren Mats Svensson till Sportbladets program Laul Calling. Det förvånar mig inte. Det var likadant när jag intervjuade Tommy tidigare i veckan.
– Jag känner att Mats ska vara med, sade Tommy.
Så Mats fick vara med.
Efter intervjun skulle jag ta några bilder.
– Jag känner att du ska ta bilder på Mats också, sade Tommy.
Så jag tog bilder även på Mats.”

…i dag mejlade Orrenius och berättade att han inte riktigt vågade radera bilderna på Mats i fall Tommy på något sätt skulle få reda på det. Det är nog lugnt nu, Johan. Mats Svensson har fått sina 15 minutes med råge.

Här ser ni Mats Svensson i Laul Calling.

Till dagens matcher:

Undrar vad Bank, Jeffan och Bosse P (sicket gäng) säger nu då…Pelle Olsson-AIK 1-0 och nu är Gefle fyra. I AIK hade Mikael Stahre nog en och annan fråga att ställa till sina egna spelare som inte ställde så många till Gefle.

I lördags såg jag BP:s Richard Henriksson intervjua U21-Jörgen Lennartsson för Radiosporten på en presskonferens. I dag slog han inlägget till Philip Haglunds 1-1-mål mot Örebro. Sedan kvitterade Jon Persson till 2-2 på straff och rätta mig om jag har fel, det kanske bara är en känsla, men jag tycker att denne Jon Persson dunkar in minst en klockren straff per allsvensk match.

Även om Elfsborg inte joggat ifrån varken Blåvitt eller Helsingborg ännu är det svårt att klaga på resultatraden 6 vunna, 5 oavgjorda, 0 förluster och 15-5 i målskillnad.

Nu andra halvlek i en fin fotbollsmatch på Nygamla. Blåvitt leder 1-0 efter att min skytteligavinnare Pontus Wernbloom nickat in sitt fjärde för året. Sedan skulle Dixon naturligtvis haft kort för den våldsamma och sena satsningen. Jens Fjellström, som kan fotboll, tyckte att domaren gjorde rätt som friade eftersom Dixon gick på bollen, men herregud…han träffade väl inte bollen, han träffade Wernbloom? Eller såg jag fel?

Helsingborg hänger på där uppe trots att resultaten svänger. I dag klara 3-1 mot Öis (Unkuris mål!) och därmed finns det anledning att avsluta så här igen; kommer Öis bara att ta en enda poäng i år?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB