Startsida / Inlägg

Tankar om derbyt, Charlie och Öis

av Robbie Lauler

Haft så fullt upp att jag inte hunnit skriva något inför Stockholmsderbyt. Har inte heller ryckts med i förhandssnacket eftersom jag inte skulle ”göra” matchen (extremt mycket med Laul Calling just nu). Däremot såg jag den på TV och noterade några grejer:

* Ivan Óbolos agerande, när han står i muren och hoppar och nickar undan Sjölunds (?) frispark, var hög klass. Det var bara Óbolo som hoppade, om han inte gjort hade det blivit farligt.

* Ingen Bojan Djordjic i spel. Tycker att han borde ha en plats nånstans på ett allsvenskt mittfält. Å andra sidan vet jag inte riktigt vem han skulle peta i AIK. Och kul att Özkan är tillbaka. Ju mer man tänker på det, desto större bred har AIK i truppen. Förutom på anfallsplatserna. Upp med Bojan på topp?

* Dembo var tillbaka i Djurgårdens mål, stackars Dembo som fick hämta bollen redan efter åtta minuter. Jag hade köpt att Dembo släppte in Óbolos mäktiga skott om han åtminstone slängt sig – det gjorde han inte.

* Nästan 22 000 på Råsunda är inte någon fantastisk publiksiffra – men jag trodde inte att det skulle bli över 20 000.

* Mutumbas dans på slutet var värd entrépengen som det heter…och det kändes som att det var ett jäkla tempo i matchen?

* Sammanfattningsvis inget överraskande resultat. Oavgjort eller AIK-seger kändes ganska givet. Det är inte i derbyn mot Gnaget Djurgården ska ta sina poäng 2009. Tycker dock att Dif spelade ganska bra stundtals.

Fem matchers avstängning för Charlie Davies. Logiskt om man tittar på att Örebros Nordin Gerzic fick tre häromveckan för en incident som inte var i närheten.

…däremot anser jag att Nathan Paulses två ytterligare matcher är helt uppåt väggarna. Den armen var ju ingenting?

Jan Friedman blev inte långvarig i svensk fotboll. Inte särskilt lyckosam heller om man ska vara ärlig. Synd eftersom Friedman var en frisk fläkt på många sätt.

Det känns som att Helsingborg fortfarande tappar lite för många onödiga poäng för att de ska gå hela vägen. I dag slängdes en 2-0-ledning bort mot Trelleborg (som förvisso inte är något lättspelat lag). Men 2-0 hemma ska en guldkandidat helst inte tappa.

Till sist finns det anledning att avsluta så här igen; kommer Öis verkligen att ta fler än en poäng i år?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB