Startsida / Inlägg

Balotelli jagar brudar iklädd träningsoverall

av Robbie Lauler

Nordkorea är klart för VM för första gången sedan 1966 – och Lasse Tick-tack var på plats på U21-landslagets träning.

Tick-tack heter egentligen Lars Richt, är chef över landslagseneheten på Svenska Fotbollförbundet och har en riktigt bra vänsterfot. Häromdagen diskuterade vi vad en sådan som Tick-tack kan tjäna – buden låg mellan 60 000 och 100 000 i månaden.

I A-landslaget brukar Tick-tack stå med klockan i hand så att inte intervjuerna pågår för länge. Går vi över tiden släpar han iväg spelaren. U21 har en annan strategi. Där säger informationschef Nystedt till spelarna efter en stund att nu är det ”egen tid” så får de stanna om de vill, vilket de oftast gör. Eftersom Tick-tack såg detta kanske begreppet ”egen tid” nu införs även i A-landslaget.

Exakt vad Tick-tack gjorde på U21 är oklart. När jag frågade om han ville vara med oss journalister och spela fotboll 15.30 sa han att han skulle åka hem 15.30.

Då får du behålla dina ben ett tag till, sa jag.

– Du med, sa Tick-tack som egentligen är en ganska rolig herre.

Fotbollsmatch blev det i alla fall och vi delade upp oss i två lag.

Ljusa tröjor: Ledstjärnan, Bank, Orrenius, Wennman Jr, Jihde och Axel på fotbollskanalen.se.

Svarta tröjor: Lauler, Svab från Henkeborgs Dagblad, Lund, han som kallas Disco, Vikingstad, en kille som heter Mårthen och hans polare från fotbollssverige.se.

Svarta tröjor vann första matchen ganska komfortabelt men sedan tappade vi Svab medan miss Modin och Jossan tog plats i varsitt lag och vi föll i sudden i fajt nr två (5-6).

Det bestående minnet för egen del var när jag fick skottläge från tio meter, försökte trycka den lågt men bollen studsade upp och jag sköt med full kraft. Resultatet blev en Umbro-tatuering på målvakt-Jihdes bröst.

– Ingen fara, sa Jihde efteråt, jag hade gjort exakt samma sak själv.

Här hittar ni ett fylligare referat.

Bank har beställt hit Italiens och Serbiens senaste fem U21-landskamper på DVD som han studerat noga under kvällen. ”Smart Simon!”, säger vi till honom…men när han tittar bort skakar vi på huvudet och oroliga blickar möts.

”Bygg laget runt Harbuzi”, skrev jag i våras – och sedan gick Gustav Svensson in och gjorde en kanonmatch. Men jag är ganska övertygad om att Sverige tagit vitryssen lika enkelt även med Harbuzi på planen. Jag har aldrig påstått att det är fel att spela Svensson bredvid Wernbloom, bara att det hade varit fint att få se ”Labbe” på planen enligt devisen ”Släpp lirarna loss, det är U21!”.

Snackade med en agent i dag som menade att spelarna det surrats mest om bland scouterna på läktaren var de fem jag hade i min lista i förra inlägget: Wernbloom, Berg, Elm, Svensson och Bengtsson. Det kan jag tänka mig.

Dagens citat måste ändå Mattias Bjärsmyr levererat:

Vad sa du till vitryssen som skickade upp bollen på läktaren i slutet? undrade jag.

– Jag frågade om han var efterbliven.

Det har varit en hektisk dag annars. Var uppe i gryningen och blev färdigjobbad precis. U21-EM har tagit fart. Och enligt Vikingstad jagar Balotelli brudar iklädd träningsoverall ute på Helsingborgs gator (Italien bor i hotellet mittemot oss). Det vore något att fånga på bild men jag orkar inte resa mig ur sängen.

Har en ganska tung nyhet i tidningen i morgon och nöjer mig med den.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB