Startsida / Inlägg

Hatten passar inte riktigt

av Robbie Lauler

Jag trodde inte att Ljusskallen skulle satsa på Andreas Landgren, det trodde jag inte.

Bank och jag tog på oss hans hatt i förrgår men den passar inte riktigt ännu, vi trodde på Elm i mitten och Molins till höger. Det blev alltså Landgren. Jag är lite tveksam till det valet och ni vet att jag gärna hade sett Harbuzi mer i det här mästerskapet. Men Ljusskallen har överraskat tidigare och den enkla förklaringen – oavsett vad alla vi andra tror och tycker – är att de kvaliteter Landgren visat i träning och match gör att Ljusskallen anser att han är bäst lämpad att ta sig an Nivas favoritlag. Vem vet, om vi följt U21-landslaget på lika nära håll under lika lång tid hade vi kanske resonerat på samma sätt.

Det här är nog sommarens mest meningslösa artikel.

Jeffan däremot skriver klokt om U21-lagets öppenhet och jag förstår alla som undrar vad fan det är frågan om – hur har vi kunnat acceptera Gråskallens Nordkorea-styre, det förstör ju delvis svensk fotboll även om Gråskallen halkat vidare till ett mästerskap eller tre. Men det hade Bank, Niva och jag också fixat med det spelarmaterialet.

Fotboll ska vara glädje, skriver Jeffan och jag håller med – fotboll var glädje när jag själv spelade, fotboll är glädje i U21 och var glädje i U21 även innan resultaten började gå Sveriges väg – men i toppen för vårt A-landslag sitter en snubbe som tror att man jagar honom med mjältbrandvirus när man vill ställa en fråga om U21-EM. Det är i längden ohållbart och det krävdes ett U21-EM för att vi alla skulle inse det.

Jag intervjuades av BBC i går. Jag hamrade fast att Englands enda chans att vinna är om matchen går till straffar och jag lät programledaren veta att Sverige kommer vinna EM. Det var kul. I dag tar vi oss an P1.

Jag hoppas att matchen går till straffar, att Sverige vinner, men jag tror att Landgren och kompani fixar det på ordinarie tid. Ska vi säga 3-1?

…men satsa inga pengar på det, jag var toksnett ute på Serbien-matchen där jag trodde Sverige skulle få däng. Men den energi, kvalitet och självförtroende Sverige uppträder med borde de promenera hem hela turneringen. Det skulle möjligen vara att Wernbloom och Bajrami saknas lite för mycket.

First Hotel G på centralen var länge ett favortithotell. I dag blev det skarpt läge och då betydde gammal vänskap inte ett smack. Nu söker vi ett nytt favorithotell i Göteborg. First Hotel G är som den där salta tjejen på högstadiet; hon lattjar lite med dig och verkar vara med på noterna men när det börjar brännas drar hon sig undan. Pass opp.

Annars gillar jag den här rubriken…

photo.jpg

…jag visste faktiskt inte att jag hade en stil, ännu mindre att den var ett etablerat begrepp bland fotbollskanalen.se:s läsare.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB