Startsida / Inlägg

På plats i Göteborg

av Robbie Lauler

På plats i Göteborg sedan ett dygn där vi i förmiddags såg landslaget träna på ett soligt Ullevi. Vilket Ullevi? Ja, nya Ullevi, fast inte den nyaste av de två arenorna, den heter ju Gamla Ullevi men kallas ofta för Nya Gamla Ullevi. Hängde ni med? Nä, inte jag heller, och det är bland annat därför jag har raljerat över den här briljante språkprofessorn som tog 50 lakan för att döpa en arena till något den redan hette och som endast skapar förvirring i samtal människor emellan.

I alla fall, träningen var inte mycket att hänga i granen och det hände inte så mycket på presskonferensen heller förutom att Anders Svensson fick en knippe ”ja-eller-nej”-frågor av en radioreporter. Har Anders någon musiklåt han skäms för att spela?

– Jag skäms inte men andre kanske skäms när jag sätter på ”Inget stoppar oss nu” från Black Jack, sa Svensson och nynnade på ”i natt i natt…”.

Många frågor i kommentarerna till mina två senaste inlägg. Jag ska försöka svara:

1. Gråskallens uttalande om ”olika planeter” var ett svar till mig eftersom jag frågade men frågan var allmänt ställd och bottnade i de reaktioner jag fått från många som menar att Gråskallen inte utvecklar det svenska fotbollslandslaget i rätt riktning.

2. Angående att Aftonbladet ska ha ringt Henrik Larssons pappa…det är standard (eller vad man nu ska kalla det) att lyssna med anhöriga även i samband med tragedier som denna. Det handlar inte om att jaga citat för publicering. Det var inte jag som ringde samtalet, jag vet inte vad som har sagts, jag satt på Råsunda och fick nyheten på presskonferensen (även om rykten florerade), men det är naturligtvis extremt viktigt att sådana samtal görs på ett respektfullt sätt, annars är det djupt olyckligt. Jag pratade med Klas Ingessons anhöriga innan hans sjukdom offentliggjordes. De bad att vi inte skulle skriva något och vi avvaktade till Klas var redo att själv berätta. Jag antar att vi hade resonerat på liknande sätt i det här fallet, väntat till Henke varit redo att prata om det, men jag tar inga publicistiska beslut, det gör chefredaktören, även om det i just detta fall gav sig självt i och med att landslagsledningen gick ut med informationen.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB