Startsida / Inlägg

Zlatan eller Kim – vem hejar ni på?

av Robbie Lauler

Jag var på väg att gå hem efter första halvlek. Så illa var det. Sverige hamnade i Maltas tempo. De som kan sin fotboll vet hur jobbigt sådant kan vara. Det blev bättre i andra, när det svenska mittfältet började röra på sig och sätta press på malteserna. Då var det inte så svårt längre.

Plötsligt gnälls det på Kim Källström överallt men Kim är Kim; han slår bort var tredje passning, sådan är han. Men han gör mål, ligger bakom mål och han skapar chanser. En sådan gubbe måste vi ha på planen.

Apropå inget speciellt, ni minns den här, va? ”Vi kommer att luta oss mot Elm gånger två tidigare än ni anar”.

Strax utanför mixade zonen träffades Zlatan och Labinot Harbuzi. Harbuzi fick Zlatans tröja, och Zlatan frågade vad de tjänar i U21. Tyvärr uppfattade vi aldrig svaret. Märklig fråga hur som helst.

…när Zlatan hade gått gick Harbuzi iväg med informationschef Nystedt. Jag sprang efter för att ställa en fråga till Labinot som glatt stannade till. Men då drog Nystedt iväg honom och fräste:

– Nej nej, han tillhör inte den här samlingen.

…ursäkta min svenska men hur kan man vara så jävla korkad?

Det här kan vara det löjligaste jag någonsin har sett. Nyheter24 kräver Lars Lagerbäcks avgång.

”Nu går vi som publikation ut och kräver förbundskaptenens avgång. För landslagets skull. För fotbollens skull. För folkets skull. Avgå, Lars Lagerbäck, och gör det omedelbart.
Eric Rosén, sportchef
Aaron Israelson, chefredaktör
Patrik Sandberg, ansvarig utgivare”.

Då undrar jag: vem fan är Eric Rosén? Vem fan är Aaron Israelson? Och vem fan är Patrik Sandberg? Det känns ungefär lika seriöst som om Simon Bank, Erik Niva och jag gått ut och krävt att Barack Obama omedelbart lämnar sin post.

På presskonferensen hände två roliga saker: Lur på konkurrenten stod i ett hörn och pratade i mobiltelefon med hemmaredaktionen som av allt att döma ville att han skulle gå vidare på något Bosse Petersson sagt i Viasat-studion. Då vrålade Lur så det ekade i salen: ”Men skit för helvete i Bosse Petersson”.

Den andra roliga grejen var att Gråskallen av någon outgrundlig anledning vägrade avslöja vem som var utsedd till straffskytt trots att han fick direkt fråga om det. Sedan gick vi ut i mixade zonen där spelarna glatt berättade att det var Zlatan.

nu går vi ut som publikation…herregud vilka pajasar.

Till sist; vem hejar ni på i bråket mellan Zlatan och Kim? Jag hejar på Kim, lagkaptenen ska väl inte håna sina lagkamrater om det inte sker på ett uppenbart skämtsamt sätt. Eller är jag snett på det igen?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB