Startsida / Inlägg

Tungt om den affären blir av

av Robbie Lauler

Var på Gamla Ullevi i går kväl och charmades av Blåvitt som spelade fotboll igen. Fin fotboll. Jag utvecklar mina tankar kring det i dagens papper.

Två ”Jag mötte Lassie”:

Mikael Stahre. Den egentliga orsaken till att AIK-tränaren besökte framsidan var Halmstad-Häcken. På väg hem smet han även in på IFK Göteborg-Elfsborg.

Bengt Halse. Den förre IFK-ordföranden – som även fällt ett och annat vildsvin i sina dagar – hade jag inte sett på ganska länge. Halse verkade vara i god form och den blåvita halsduken hängde där den skulle.

…hur konstigt det än kan låta efter 0-4 håller jag fast vid Elfsborg som allsvensk vinnare.

I kväll den hyfsat livsviktiga bottenmatchen mellan Gais och Djurgården. Där är jag också på plats efter som jag är Simon Bank i några dagar medan den riktiga Simon Bank flyger runt bland världsmetropolerna och förlustar sig.

…om Djurgården vinner är Hammarby en poäng från nedflyttning. 0-3 mot Kalmar.

Rasmus Elm försvinner, då tror jag att Tobias Eriksson kliver fram ännu mer. Mycket duktig.

Träffade faktiskt en människa i fredags som hävdade att han hejar på Häcken. Det var en annorlunda upplevelse. Mannen berättade att han bor vid Ramsbergsvallen och kan se matcherna från sin balkong, därav valet av favoritlag. Häcken har vissa problem att få åskådare till sina matcher och där har ni förklaringen och här kommer lösningen – riv husen.

Jag tror aldrig jag sett Dulee Johnson skjuta tidigare. Men det har vi också fått förklaringen till nu – Dulee har helt enkelt inte vetat att han egentligen är vänsterfotad!

Det var en hyfsat fet Premier League-lördag. Jag undrar om Chelsea kommer att förlora en enda match i år? Att Steven Gerrard skulle avgöra för Liverpool kände man på sig rätt tidigt. Manchester United-Arsenal var underhållning på hög nivå.

…stackars Johan Elmander hade en ny jobbig eftermidag. Men hans närkampsspel bäddade i alla fall för Boltons första mål den här säsongen.

Sirius gjorde det enda riktiga efter kritiken senaste tiden – de slog tillbaka Assyriska med 5-0. Imponerande. Men jag tror fortfarande att en stab med Simon ”Svennis” Bank som sportchef, Erik ”Grip” Niva som värvningsansvarig och Robbie ”Backe” Lauler som tränare hade lyft klubben till ännu högre nivåer. Tränaren Jens T Andersson är, som någon påpekade, en kopia av komikern Henrik Hjelt – självklart går det inte att ta honom på allvar.

Men är ni allvarliga då, vill ni bli tränare för Sirius? undrar ni.

Japp, vi är sirius.

En bomb i tidningen i dag. Rätt tungt om den affären blir av.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB