Startsida / Inlägg

En match i min smak

av Robbie Lauler

Skön match mellan Bayern München och Juventus, en match helt i min smak; Bayern satte gasen i botten från start medan Juve försvarade sig klokt och stack upp i del giftiga anfall.

0-0 men mycket bra underhållning, framför allt i första halvlek, i andra var Juventus lite bättre.

Många roliga situationer på planen som förtjänar ett kort omnämnande:

* Ribérys solorajd mellan två Juve-backar och en tåflipp tätt över var tjusig. Just där inget vidare försvarsspel av italienarna, såg ut som när en annan for runt på skolgården i Jonsered.

* Trezeguets volleyavslut i första kändes som en exakt kopia av hans avgörande 2-1-mål i EM-finalen 2000. Med skillnaden att bollen denna gång smet strax utanför krysset.

* Kloses fantastiska nick där han kastade sig och skarvade bollen stenhårt strax över. Ofattbart av van Gaal att byta ut Klose i slutet nu när man äntligen fick se honom spela i ett klubblag mellan två stora turneringar. Med Klose kvar på planen hade Bayern vunnit (eller tänker jag på Robben?).

Innan matchen började bjöd Viasat-studion på en tillbakablick från Juventus CL-vinst på straffar mot Ajax 1996 (?) och en magisk stilstudie av hur Ferrara och Vialli håller om varandra när Jugovic ska slå den avgörande straffen. Vialli vågade inte titta och var som ett barn i pappas famn, Ferrara tittade och kameran låg kvar på fadern och sonen och deras kärleksfulla glädje när straffen gick i mål. Hade jag inte sett tidigare, mycket vackert och tonsatt med en passande operaslinga.

Övrigt denna Champions League-kväll:

Skrällen: Milan föll på hemmaplan mot FC Zürich med Dusan Djuric från start. Djuric kanske är vår man på vänsterkanten mot Danmark? Men Pippo kan inte ha spelat från start? Den här Leonardo tror jag inte alls på som tränare, sänkta av en finländsk mittback i vedervärdigt pannband som snurrklackade in en hörna.

Min CL-vinnare Chelsea: tog en ny 1-0-seger, denna gång borta mot Apoel Nicosia som jag inte vet mycket mer om än att jag tror att de kommer från Cypern. Anelka i 18:e minuten.

Det tyska fotbollsundret/Visionären från Wolfsburg: två tänkbara rubriker – sedan gjorde Giggs 1-1 och Carrick 2-1 för Manchester United och allt var som vanligt igen.

Bombsäkert: var det i Madrid och Porto: 3-0 respektive 2-0 mot Marseille/Atletico Madrid. Tycker inte att Martin Hansson ska lastas som blåste straff vid Diawaras tackling på Ronaldo, satsningen är så våldsam med dobbarna rakt upp.

Ungefär så. Undrar ni något mer hittar ni det garanterat på Bank & Nivas blogg.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB