Startsida / Inlägg

Zlatan vallar sina hobbitar

av Robbie Lauler

Roligast med att Barcelona i kväll var att jag noterade något jag inte sett tidigare. När Barca firar sina mål springer Xavi, Messi, Iniesta, Pedro och kompani runt och hoppar och skuttar och kramas och når i bästa fall upp till axlarna på Zlatan. Inte förrän de defensiva mittfältarna och mittbackarna hinner upp till dansen slutar det att se ut som att Zlatan är ute och vallar sina hobbitar. Mycket festligt.

Matchen? Tja, marginellt mer intressant än en match i spanska ligan. Men det stod trots allt bara 1-0 i halvtid och jag satt kvar för att se om Zlatan skulle få hänga ett i Champions League också, men han fick nöja sig med en stenhård assist till Pedro. I övrigt gjorde Zlatan en mycket, mycket bra insats, en av de bästa på planen. Även om klyschan används slarvigt så passar den här: bara tillfälligheter och ett slarvigt nickavslut hindrade Zlatan från att göra mål.

Dynamo Kiev? Vi får helt klart vänta på nya storhetstiden ett tag till. Men Kiev hade nog fan varit med och fajtats om tredjeplatsen i La Liga.

I övrigt denna kväll: jag avrådde en i sällskapet från att spela på Kim Källström som målskytt, Kim hängde givetvis 1-0 efter tre minuter för Lyon mot Debrecen. Tipsade om att spela på Torres i stället men Liverpool var aldrig nära mot Fiorentina. En lite skräll.

…men Källström är på gång, det har ni läst tidigare. Jag håller med Erwin Koeman, vår VM-dröm hänger mycket på Kim.

AZ Alkmaar tappade till 1-1 hemma mot Standard Liege efter sen kvittering (så sen att jag själv missade den) – med Wernbloom på bänken.

Inter var skakade borta mot Rubin Kazan. Mycket underhållande att se Ballotellis protester efter en minst sagt solklar utvisning.

Arsenal var aldrig illa ute mot Olof Mellbergs Olympiakos men målen satt hårt inne: van Persie och Arshavin i 78:e respektive 86:e. Enligt Bosse P i Viasat-studion borde det blivit 71-0 och den här gången kan vi nog hålla med Bosse P fullt ut.

…okej då, tredjeplatsen var att ta i. Den är Sevillas som körde över Glasgow Rangers borta med hela 4-1 i kväll. Men topp tio kanske?

Unirea Urziceni – vad är det för ett gäng? Har aldrig hört talas om en bokstav i det klubbnamnet tidigare. Lyckades i alla fall spela 1-1 mot Stuttgart.

Tidigare under kvällen blev det klart att allsvenskan blir en storklubb fattigare nästa år. Med Brommapojkarnas 1-0 seger mot Gefle kommer två av Öis, Djurgården och Hammarby att åka ur. Kanske alla tre, just nu känns inget av dem starkt nog att stå emot ett formstarkt superettanlag i kvalet.

I den allsvenska guldstriden har det inte hänt så mycket men jag kan rapportera att Ivan Obolo firade gårdagens derbyseger med att ikväll käka pizza hos min favoritdegbakare. Dubbel botten med extra ost?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB