Startsida / Inlägg

Hettade till på förbundets julbord

av Robbie Lauler

Maten höll som vanligt inte mer än svaga L L, informationschef Nystedt presenterade Erik Hamrén som göteborgare (Hamrén är från Ljusdal) och Lagrell dömde ut regeringen – sedan var det slut på skratten, det hettade nämligen till ganska omgående.

Lund på TV-kanalens fotbollshemsida frågade Hamrén hur han såg på Zlatans uttalande (”inte seriöst med Allbäck som assisterande”) och Hamrén parerade frågan skickligt genom att trycka på att det var den person han själv ansåg bäst för uppgiften.

Eftersom jag hade den här artikeln i dagens tidning bollade jag frågan vidare till Allbäck:

– Ja nu har jag hört att han inte har sagt riktigt så…du får väl fråga honom nästa gång du pratar med honom.

Om vi förutsätter att han har sagt så?

– Det kan vi inte förutsätta eftersom vi inte vet om han har sagt så.

Zlatan själv har aldrig hävdat att hans uttalande är felaktigt återgivet men ändå; när samtalen sedan fortsatte i mindre grupper lackade Allbäck ur ordentligt. Jag tycker att han gjorde bort sig, speciellt som Svenska Dagbladets Johanna Garå (som intervjuade Zlatan vid det aktuella tillfället) snabbt meddelade från Barcelona att ljudupptagningen finns kvar. Jag hoppas att hon lägger ut det på sin blogg. Det Allbäck gör är att han anklagar en person (Garå) som inte var på plats och som är känd för sin noggrannhet för att ha begått ett stort misstag. Detta gör Allbäck för att skydda sig själv, det är fegt och visar på en svaghet som ledare.

…synd att Allbäck inte svarade på kritiken i stället – nu befäste han bara bilden av det finns en konflikt mellan honom och Zlatan. Och om jag får gissa ligger det betydligt mer i det än i Kåmarks & Hussfelts teori om Zlatan vs Messi.

Det framkom i alla fall att Allbäck var Hamréns andraval då Jörgen Lennartsson föll bort eftersom han och Hamrén är för lika (båda vill coacha). Men jag tycker att en person som Johan Mjällby då varit lämpligare för uppgiften.

En annan märklig sak på presskonferensen var att Tobias Hysén ansågs för skadad för att komma med i januaritruppen – men hävdar själv att han i princip är helt frisk. Kan någon ha missat att göra en koll här? Hysén borde gå före Daniel Larsson, Mathias Ranégie och Rade Prica alla dagar i veckan. 

…har Öisa:aren Allbäck ett finger med i detta, kanske?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB