Startsida / Inlägg

Shaaban inte högst avlönad

av Robbie Lauler

Traditionsenligt ploppar lönelistorna upp i kvällstidningarna…mest noterbart så klart Prince Ipke Ekong som tjänade 3,5 miljoner kronor 2008 (!). Det är lön plus den sign on-bonus han fick av Djurgården när han värvades under sommarfönstret. Ekong lär alltså fått mellan två och tre millar i sign on – enorma pengar sett till vad han uträttat. Som tur är säger Ekong så här i konkurrenten:

– Jag har levt ett fattigt liv tidigare och ger bort mycket pengar till välgörenhet och mina släktingar i Nigeria.

…det låter ädelt men den Djurgårdsledare som skrev kontraktet kan inte vara helt nöjd i dag. Eller Johan Oremos årsinkomst på nästan 1,5 miljoner.

Rami Shaabans mytomspunna lön visar sig ligga på 1,6 miljoner och det var väl ungefär vad det spekulerades i (1,5 miljoner om året i fem år). Sign on-bonusen lär vara placerad i någon pensionsförsäkring såvida Shaaban inte delar bank med Rune Hauge men det kan vi förstås inte förutsätta. 

…mer provocerande om man tittar på just Hammarby är väl att Mikkel Jensen drog in en dryg miljon under 2008. Här finns också en klubbledare som inte bör se sig själv i spegeln på ett tag.

I Kalmar, som vann allsvenskan 2008, sticker ”civiljobbarna” Petter Wastå och Henrik Rydström ut. Ensamma om att tjäna över miljonen.

Bäst betald i Helsingborg var så klart Henke Larsson (1,6 miljoner) men Sten-Inge flåsade honom i nacken (1,5 miljoner).

Niclas Alexandersson hade ingen dålig lön i Blåvitt men han har ju å andra sidan levererat en hel del (två miljoner), precis som Anders Svensson (knappa 2,5 miljoner). Däremot kan man fråga sig om ”Bella” Berglund verkligen var värd sina dryga två millar.

I AIK toppar överraskande Nils-Eric Johansson löneligan (knappa 1,5 miljoner) följd av Iván Óbolo som ligger på dryga miljonen.

Malmö FF visar sig betala relativt låga löner, i alla fall om man ser till den taxerade årsinkomsten. Egentligen bara ”one touch”-Danne som har en lön att skryta med, dryga 1,5 miljoner. 

Tränarnas löneliga toppas av Magnus Haglund på en dryg miljon…om vi inte räknar Sten-Inge förstås (hans lön kommer inte från föreningen får vi förutsätta. Däremot tror jag att han tar ut laget då och då).

* Alla siffror är inkomst före skatt.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB